Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

22/10/10

Δήλωση της Ειρήνης Κατσινοπούλου, υπεύθυνης Π.Γ. ΣΥΝ για την Αγροτική Πολιτική, σχετικά με την «Δημόσια Διαβούλευση για την ΚΑΠ μετά το 2013» που ανακοίνωσε το ΥΠΑΑΤ.

Δήλωση της Ειρήνης Κατσινοπούλου, υπεύθυνης Π.Γ. ΣΥΝ για την Αγροτική Πολιτική, σχετικά με την «Δημόσια Διαβούλευση για την ΚΑΠ μετά το 2013» που ανακοίνωσε το ΥΠΑΑΤ.


Ακόμα μια πράξη του έργου «διάλογος για το μέλλον της ΚΑΠ μετά το 2013» εκτυλίσσεται σήμερα με την υποτιθέμενη διαβούλευση που ξεκινά για νιοστή φορά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ.
Ενάμιση μήνα μετά την εσπευσμένη δημοσιοποίηση τους από την πρώην υπουργό κ. Μπατζελή, οι προτάσεις της σχετικής Ομάδας Εργασίας του ΥΠΑΑΤ ανακοινώνονται ξανά και τίθενται σε δημόσια «διαβούλευση» με άγνωστο τρόπο και χρόνο διεξαγωγής.
Στο πολυσέλιδο κείμενο, γεμάτο διαπιστώσεις και ευχολόγια, δεν αποτυπώνεται η παραμικρή συγκεκριμένη πρόταση – δέσμευση της κυβέρνησης και του ΥΠΑΑΤ. Η μόνη σαφής θέση είναι η κατάργηση του ιστορικού μοντέλου καταβολής της ενιαίας ενίσχυσης και η αντικατάσταση του από ένα περιφερειακό, με άγνωστα κριτήρια και τρόπο κατανομής.
Πάντως, η σαφής προσήλωση στις στρατηγικές επιλογές της συνθήκης της Λισσαβόνας και τη νέα στρατηγική για την απασχόληση και την ανάπτυξη «Ευρώπη 2020», καθορίζουν τα όρια στα οποία σκοπεύει να κινηθεί τόσο η ΕΕ όσο και η κυβέρνηση για την αναθεώρηση της ΚΑΠ και προοιωνίζουν σκοτεινό μέλλον στους αγρότες της χώρας και την αγροτική οικονομία.
Ο ΣΥΝ εμμένει και θα αγωνιστεί μαζί με το αγροτικό κίνημα και τους εργαζομένους για τη ριζοσπαστική αναθεώρηση της ΚΑΠ, με δραστική αύξηση των δαπανών του κοινοτικού προϋπολογισμού, την ενίσχυση των μεσογειακών προϊόντων και τη ριζική αναδιανομή των πόρων σε όφελος των μικρών εκμεταλλεύσεων και των μικρομεσαίων παραγωγών.
22.10.2010