Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

22/10/10

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΙΚΑΙΑ-ΡΕΝΤΗ

ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΩΝΙΤΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ



Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη, Γιάννης Μαρωνίτης, απευθυνόμενος στους Καθηγητές και Δασκάλους, έστειλε το παρακάτω μήνυμα στα σχολεία της περιφέρειας του:





Αγαπητοί μου φίλοι, δάσκαλοι και καθηγητές,



που δίνετε καθημερινά τη μάχη, για να μεταδώσετε τη γνώση στη νέα γενιά, απευθύνομαι σε όλους σας, με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας των εκπαιδευτικών. Το έργο που επιτελείτε, και μάλιστα σε συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες, είναι πραγματικά ανεκτίμητο.



Ως υποψήφιος δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη θέλω να γνωρίζετε ότι ξέρω καλά από την επιτυχή πορεία μου ως Αντινομάρχης Παιδείας Λαϊκής Επιμόρφωσης και Πολιτισμού (1995-1998) και μέσα από την άριστη συνεργασία που είχαμε από τότε, εκτιμώ απεριόριστα τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλετε, τον αγώνα που δίνετε καθημερινά, με πίστη και αφοσίωση, προσπαθώντας με όλες τις δυνάμεις σας να προετοιμάσετε άρτια τα παιδιά μας για τον σκληρό και ανταγωνιστικό κόσμο που τα περιμένει. Παρά τα προβλήματα που κι εσείς, όπως όλοι μας, αντιμετωπίζετε σήμερα στην καθημερινότητά σας, δίνετε και την ψυχή σας για να εξελιχθεί ομαλά και παραγωγικά η εκπαιδευτική διαδικασία. Και επιπλέον, μάχεστε για να μεταδώσετε στους μαθητές σας όχι μόνον όσα τυπικά προβλέπονται ως διδακτέα ύλη, αλλά και αρχές και αξίες ζωής, ικανές να οδηγήσουν αύριο τα βήματά τους σε ένα δρόμο ζωής χαραγμένο με περηφάνεια και αξιοπρέπεια. Σας είμαστε όλοι ευγνώμονες γι’ αυτό.



Σήμερα, σηκώνουμε όλοι στις πλάτες μας βάρη άδικα και θυσίες δυσβάσταχτες. Ζούμε τη γκρίζα καθημερινότητα του Μνημονίου, που πιέζει συνθλιπτικά τις ελπίδες και τα όνειρά μας και καταστρέφει το σύνολο των εργασιακών και ασφαλιστικών κατακτήσεων. Αλλά από αυτές τις ελπίδες και από αυτά τα όνειρα δεν θα παραιτηθούμε! Θέλουμε το καλύτερο! Αξίζουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας, για την πόλη μας και για τα σχολειά της! Και το μπορούμε! Πιστέψτε το! Ενώστε τις δυνάμεις σας μαζί μας, στη μάχη των δημοτικών εκλογών του Νοεμβρίου. Όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή μας, να κάνουμε ανθρώπινη την πόλη μας, να δούμε ξανά με αυτοπεποίθηση το αύριο. Το μπορούμε, αν σηκώσουμε τα μανίκια και εργαστούμε συστηματικά, για να πιάσουν τόπο οι δικές μας δοκιμασίες και οι σκληρές προσπάθειες των παιδιών μας να κατακτήσουν μια θέση στον ήλιο της ζωής. Με διεκδίκηση, αλλά και με αποτελεσματική αυτοδιοίκηση. Για να φτιάξουμε πιο λειτουργικά σχολεία, πιο πράσινες γειτονιές, μια πιο όμορφη πόλη, σε μια καλύτερη Ελλάδα. Όλοι μαζί μπορούμε να κερδίσουμε πάλι το χαμόγελό μας, την αισιοδοξία μας, την εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας και στις δυνάμεις μας. Και με αυτά τα όπλα να πορευτούμε. Μπροστά. Όπως αξίζει στη Νίκαια και στον Ρέντη.





Γιάννης Μαρωνίτης

Υποψήφιος δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη