Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

4/2/19

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των εργασιών τσιμεντόστρωσης του δρόμου που οδηγεί από το Μανδράκι προς το ηφαίστειο στη Νότια πλευρά του νησιού

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΠΡΩΤΗΣ ΦΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΜΚΑ

                                              

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των εργασιών τσιμεντόστρωσης του δρόμου που οδηγεί από το Μανδράκι προς το ηφαίστειο στη Νότια πλευρά του νησιού. Έγινε τσιμεντόστρωση 1250 μέτρων και μαζί με το τμήμα του δρόμου που ολοκλήρωσε το συνεργείο του Δήμου πρίν δύο χρόνια έχουν συμπληρωθεί δύο χιλιόμετρα τσιμεντόστρωσης. Στα σημεία του δρόμου όπου είναι φανερό το παλιό μονοπάτι έχουν στρωθεί πέτρες για να υπάρχει η ένδειξη του μονοπατιού. Το μονοπάτι που οδηγούσε από το Μανδράκι στο Άργος ήταν ένα έργο των προγόνων μας μοναδικής τέχνης και ομορφιάς. Από εκεί περνούσε ένα μεγάλο μέρος της οικονομίας της Νισύρου. Δυστυχώς το κατέστρεψαν οι κοντόφθαλμες πολιτικές του παρελθόντος.   
Θα ακολουθήσουν άμεσα οι επόμενες δύο φάσεις για να προχωρήσει το έργο προς ολοκλήρωση που θα συνδέσει το νησί περιμετρικά με ασφαλές οδικό δίκτυο.
Το έργο αυτό κατασκευάζεται από την ΜΟΜΚΑ μετά την προγραμματική σύμβαση που υπεγράφη στις αρχές του 2018 μεταξύ του Δήμου Νισύρου και του ΥΠΕΘΑ, στο πλαίσιο αξιοποίησης των υλικοτεχνικών δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων, επ’ ωφελεία των ιδίων αλλά και του Δημοσίου γενικότερα.
Για την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης οι προσπάθειες της δημοτικής αρχής ξεκίνησαν στις αρχές του 2016.
Το έργο αυτό ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2018 όταν έφθασε στη Νίσυρο  η Μονάδα Μελετών και Κατασκευών (ΜΟ.Μ.ΚΑ.) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την επισκευή δρόμων του νησιού. Οι εργασίες αργοπόρησαν λόγω της καταγγελίας στον εισαγγελέα για να σταματήσουν οι εργασίες.