Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

19/1/11

Χαιρετισμός του μίσους

19Ιανουαρίου 2011
Χαιρετισμός του μίσους
Η Οικολογική Αθήνα, δημοτική κίνηση που συμμετέχει στη νέα Δημοτική Αρχή, καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο το βέβηλο ναζιστικό χαιρετισμό του κ. Μιχαλολιάκου μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας.
 

Σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδου σχετικά με την καθολική εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου χωρίς εξαιρέσεις και τροποποιήσεις, ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: NEWS AGENCY-VOULI.NET-HELLAS AND CYPRUS NEWS

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Π. ΨΩΜΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ


Την Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011, στις 8.00 μμ, στο Δημοτικό Θέατρο Αλίμου «Κάρολος Κουν» (Θησείου και Υψηλάντου) η Δημοτική Κίνηση «ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι» θα παρουσιάσει ένα αφιέρωμα στη ζωή, το έργο και την εποχή του ποιητή και ζωγράφου Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011, στις 8.00 μμ, στο Δημοτικό Θέατρο Αλίμου «Κάρολος Κουν» (Θησείου και Υψηλάντου) η Δημοτική Κίνηση «ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι» θα παρουσιάσει ένα αφιέρωμα στη ζωή, το έργο και την εποχή του   ποιητή και ζωγράφου Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι,
εμβληματικής φυσιογνωμίας της ρωσικής καλλιτεχνικής πρωτοπορίας και του Οκτώβρη, με τίτλο:  «…και παρακαλω να λειψουν τα κουτσομπολιά, τ’ απεχθανοταν φοβερα ο μακαριτησ»  

Με θέμα «Ο Μαγιακόφσκι του Μήτσου Αλεξανδρόπουλου» θα μιλήσει η ομότιμη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Σόνια Ιλίνσκαγια, ενώ με θέμα «Κυβοφουτουρισμός»  η εικαστικός Σοφία Αλεξανδρίδου θα αναφερθεί στη σχέση του Μαγιακόφσκι με το κίνημα της ρωσικής πρωτοπορίας και του φουτουρισμού.
Οι ηθοποιοί Βασιλική Ρούσου και Μελέτης Γεωργιάδης θα διαβάσουν ποιήματα του. Το εικαστικό μέρος έχει επιμεληθεί η Σοφία Αλεξανδρίδου. Οργάνωση, επιλογή ποιημάτων και επιμέλεια: Αμαλία Βασιλακάκη.


Το αφιέρωμα κλείνει με μια παρέμβαση λόγου, εικόνας και μουσικής με τίτλο «Γιατί αυτοκτόνησε ο Μαγιακόβσκι;»              Ιδέα, κείμενο και αφήγηση: Νάντια Βαλαβάνη. Αφήγηση και τραγούδι: Μπενέτα Οικονόμου.  Πιάνο: Κατερίνα Καραμπάτσα.               Video-art: Περικλής Αντωνίου και Έλσα Τριβιζάκη.             Σκηνοθετική επιμέλεια: Δημήτρης Σκλάβος.
Το αφιέρωμα πρωτοοργανώθηκε και παρουσιάστηκε από τη «Μεσοποταμία – Κίνηση Πολιτών Μοσχάτου» το Δεκέμβριο 2010.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Σας περιμένουμε!