Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

22/10/10

Διαδοχικές συναντήσεις με μέλη των διοικήσεων και άλλα στελέχη των επιμελητηρίων της Θεσσαλονίκης είχε η υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την «Πρωτοβουλία» του Γιάννη Μπουτάρη, Άννα Αγγελίδου - Πολυχρονιάδου, σε μια προσπάθεια καταγραφής των άμεσων προβλημάτων, που οδηγούν σε μαρασμό μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων της πόλης και φέρνουν σε απόγνωση τους επαγγελματίες διαφόρων κλάδων.



Στις συναντήσεις συμμετείχαν στελέχη από το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, από το Βιοτεχνικό και το Επαγγελματικό Θεσσαλονίκης, τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος.

Κοινή ήταν η εκτίμηση ότι η κατάσταση στις επιχειρήσεις επιδεινώνεται συνεχώς και ότι τα προβλήματα στην αγορά συνοψίζονται:

- Στην μεγάλη έκταση, που έχει λάβει το παρεμπόριο.

- Στην ανεπαρκή στήριξη των επιχειρήσεων από τις τράπεζες και την πολιτεία σε συνάρτηση με την αξεπέραστη γραφειοκρατία, παρά τα διάφορα μέτρα, που εξαγγέλλει κατά καιρούς η κυβέρνηση.



Η κα Αγγελίδου, που έχει σημαντική επαγγελματική εμπειρία από το χώρο των επιχειρήσεων, τόνισε ότι η σημερινή κατάσταση είναι αποτέλεσμα της έλλειψης κανόνων στην αγορά ή μη εφαρμογής των υπαρχόντων μέτρων, αφού ακόμη και τα περίπτερα μετατρέπονται σε «σούπερ μάρκετ», χωρίς κανείς να παρεμβαίνει. Εδώ ως ένα βαθμό υπάρχει ευθύνη και σε υπηρεσίες του δήμου.

Ανεπαρκής είναι και ο έλεγχος στο τραπεζικό σύστημα, πρόσθεσε, δεδομένου ότι δεν εφαρμόζονται αυτά, που αποφασίζονται κάθε φορά από την κυβέρνηση, όπως έγινε με το πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μεγάλο μέρος του οποίου παραμένει αναξιοποίητο, λόγω και της γραφειοκρατικής διαδικασίας.