Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

15/3/11

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΕΔΚΝΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ





Σε μια δύσκολη συγκυρία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση επιχειρούν να αλλάξουν τα διατάγματα εκλογής των θεσμοθετημένων Συλλογικών Οργάνων της Αυτοδιοίκησης στα μέτρα των δικών τους πολιτικών σκοπιμοτήτων και μάλιστα σήμερα που η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα έπρεπε να έχει φωνή απέναντι στην οικονομική αφαίμαξη που τις επιφυλάσσει το κράτος.

Με την πρόταση που έχει κατατεθεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση πηγαίνει πολλά χρόνια πίσω. Οι μεγάλοι Δήμοι παίρνουν το «πάνω χέρι», σε μια άνιση κατανομή σε σχέση με τους Δήμους της περιφέρειας τη στιγμή που απαιτείται η αναλογική εκπροσώπησή τους. Παράλληλα μειώνεται ο αριθμός των μελών των συνελεύσεων των ΠΕΔ, που η κάθε μία εκπροσωπεί συνενώσεις των πρώην ΤΕΔΚ. Τα κριτήρια που λαμβάνονται είναι πληθυσμιακά με αποτέλεσμα να χάνεται η δημοκρατική εκπροσώπηση των περιοχών της περιφέρειας και ο πλουραλισμός. Επίσης εξαφανίζεται η εκπροσώπηση των μικρών πολιτικών παρατάξεων με στόχο τον κομματικό έλεγχο και την «σιωπή» της Αυτοδιοίκησης.