Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

13/5/09

ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ

EUROVISI-OFF 4!
ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/5 - 7.30 μ.μ.- ΘΗΣΕΙΟ

Την Παρασκευή, 15 Μαΐου, από τις 7.30 το απόγευμα στο παρκάκι δίπλα στο σταθμό του ΗΣΑΠ στο Θησείο η Ανοιχτή Πόλη διοργανώνει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά την EurovisiOFF .

Μια μουσική γιορτή, που τα τέσσερα τελευταία χρόνια διοργανώνεται μια μέρα πριν τον τελικό της Eurovision, και τείνει να εξελιχθεί σε θεσμό. Μια μουσική γιορτή με κεντρική ιδέα «για τη μουσική των πολιτισμών και όχι της κατανάλωσης».

Η φετινή EurovisiOFF δίνει τη σκηνή της στα εναλλακτικά ρεύματα μουσικής που δημιουργούνται στην Αθήνα από νέες και λιγότερο νέες μπάντες και καλλιτέχνες και κινούνται εκτός του κυρίαρχου πολιτιστικού πρότυπο, όπως αυτό προβάλλεται από τη βιομηχανία της μουσικής.

Γνωστά, λιγότερο γνωστά ή και τελείως άγνωστα στο ευρύ κοινό συγκροτήματα θα ανακατέψουν τη jazz με το hip hop, ελληνικές μουσικές με σύγχρονους ήχους, τη samba με τo funk, σε μια ανοιχτή μουσική γιορτή που φιλοδοξεί να έχει πολύ χορό και μουσική.

Στη EurovisiOFF4 συμμετέχουν οι:
(με σειρά εμφάνισης)

- Vicky B. & the acoustic troubles
- Γ. Κοντραφούρης Baby Trio
- Imam Baildi
- Banda Macamba

Eκτός από μουσική, η EurovisiOFF 4 θα φιλοξενήσει εκθέσεις εικαστικών από νέους καλλιτέχνες.

Χορηγός επικοινωνίας είναι ο ραδιοφωνικός σταθμός «105,5 στο Κόκκινο»


Eurovisi-OFF: μια εναλλακτική γιορτή

Οι περισσότεροι ξέρουμε τη Eurovision. Το γνωστό διεθνή διαγωνισμό τραγουδιού που τα τελευταία χρόνια λαμβάνει διαστάσεις… εθνικής υπόθεσης. Όμως η Eurovision δεν είναι κάτι παραπάνω από ένα πολυδάπανο τηλεοπτικό show που προβάλει την πιο εμπορική εκδοχή της μουσικής κάθε χώρας, με όχι πάντα ιδιαίτερα επιτυχημένες αισθητικές επιλογές.

Η Eurovisi-OFF είναι μια γιορτή που στόχο έχει να αναδείξει τη μουσική των διαφορετικών πολιτισμών που ζουν και αναπτύσσονται στην Αθήνα. Την μουσική των ανεξάρτητων σχημάτων, τις νέες τάσεις, την μουσική των μεταναστών, την μουσική παραγωγή που συχνά μένει «κρυμμένη» από τα φώτα των μέσων ενημέρωσης. Η Εurovisi-OFF είναι μια εναλλακτική πρόταση στη λογική της ομογενοποίησης και της εμπορευματοποίησης της τέχνης.

Eurovisi-OFF: μια γιορτή στο δημόσιο χώρο

Η ανάπτυξη του πολιτισμού στην πόλη δεν χρειάζεται πολυδάπανες φιέστες με χορηγούς και «ονόματα» της νύχτας. Στην Αθήνα παράγεται κι ένας διαφορετικός πολιτισμός από καλλιτέχνες που δημιουργούν πολύ πιο αξιόλογα πράγματα από το πλαστικό και τυποποιημένο life style. Χρειάζεται να δοθεί χώρος έκφρασης σε νέους καλλιτέχνες, στα υπόγεια μουσικά ρεύματα και τις πρωτοποριακές καλλιτεχνικές αναζητήσεις.

Η Ανοιχτή Πόλη προτείνει μια άλλη πολιτιστική πολιτική για τον Δήμο Αθηναίων. O Δήμος Αθηναίων πρέπει να ενθαρρύνει την καλλιτεχνική έκφραση στο δημόσιο χώρο της πόλης: η πόλη, οι πλατείες, τα πάρκα και οι πεζόδρομοι μπορούν να ζωντανέψουν με υπαίθριες δωρεάν γιορτές που μπορούν να είναι χαμηλού κόστους και υψηλής αισθητικής. Έτσι, ο πολιτισμός, η ψυχαγωγία, η καλλιτεχνική δημιουργία θα μπορούσαν να γίνουν καθημερινή υπόθεση σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας.

Την Παρασκευή 15 Μαΐου 2009 από τις 7.30 το απόγευμα σας περιμένουμε όλους και όλες στο παρκάκι δίπλα από το σταθμό του ΗΣΑΠ.

Λίγα λόγια για τα γκρουπ που συμμετέχουν στην EurovisiOFF-4

- Imam Baildi
Μετά από μερικά επιτυχημένα πειράματα με παλιούς ελληνικούς ήχους από τα βινύλια των 78 σtροφών, οι Imam Baildi, δημιούργησαν ένα ολόκληρο άλμπουμ χρησιμοποιώντας samples ελληνικής μουσικής της δεκαετίας του ‘40, του ‘50 και του ’60. Η ιδέα είναι να φέρουν στο προσκήνιο ξεχασμένους ήχους Ελλήνων καλλιτεχνών του 20 αιώνα, και να τα ανακατέψουν με σύγχρονους ήχους και ρυθμούς. Οι Imam Baildi ανακατεύουν στην σκηνή της EurovisiOFF τα samples από τον υπολογιστή τους με τους ήχους ζωντανών όργανων, τρομπέτας, κλαρίνου και σαξόφωνου.
περισσότερα: www.myspace.com/imambaildi

- Γ. Κοντραφούρης Baby Trio
Το Baby Trio είναι το καινούριο organ project του Γιώργου Κοντραφούρη με τον ίδιο στο Hammond organ και τους Αλέξανδρο Βήχο στην κιθάρα και τον Βαγγέλη Κοτζάμπαση στα drums. Ο Γιώργος Κοντραφούρης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κλασικό πιάνο στο Εθνικό Ωδείο και jazz. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος "Page o¬ne" και ενεργό μέλος των "EXIT" και του "Houston Pearson Quartet". Έχει συνεργαστεί σε πολλές ηχογραφήσεις και συναυλίες με κορυφαίους διεθνείς μουσικούς και μεταξύ άλλων έχει διδάξει στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.
περισσότερα: www.kontrafouris.com, www.myspace.com/georgekontrafouris

- Banda Macamba
Η ιδέα του μουσικού σχήματος "Banda MACAMBA" γεννήθηκε στις αρχές του 2008 όταν δύο νέοι μουσικοί από την Βραζιλία, ο Fabio Cruz και ο Ericsson Lapa, γνωρίστηκαν στην Ελλάδα και αποφάσισαν να συνεργαστούν. Το εφταμελές, σήμερα, σχήμα παίζει μουσική που προέρχεται αποκλειστικά από την Βραζιλια και περιλαμβάνει πρωτότυπες συνθέσεις του συγκροτήματος αλλά και μουσικές των Gilberto Gil, Caetano Veloso, Jorge Ben και άλλων.
περισσότερα: www.myspace.com/bandamacamba

- Vicky B. & the acoustic troubles
Δημιουργήθηκαν το 2000 στην Αθήνα και αποτελούν την πιο χαλαρή εκδοχή των PLASTIC PEOPLE. Οι live εμφανίσεις τους περιλαμβάνουν πολύ μαύρη χορευτική μουσική funk, jazz, blues και άλλα.
περισσότερα: www.plasticpeople.gr, www.myspace.com/plasticpeoplegr



Το Γραφείο Τύ