Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

22/10/10

Την Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2010, το πρωί (10:00) θα πραγματοποιηθεί κατεδάφιση με ελεγχόμενη έκρηξη του κτιρίου (πρώην ΝΑΤ) που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Βερανζέρου - Μενάνδρου και Ξούθου.



Πρόκειται για το επιστέγασμα τριετούς προσπάθειας, η οποία ανέδειξε τις δυσκαμψίες του δημοσίου και τις δυσλειτουργίες του συστήματος. Σημειωτέον ότι το κτίριο αγοράστηκε από το Δήμο Αθηναίων προκειμένου να δημιουργηθεί μια νέα πλατεία στο κέντρο της πρωτεύουσας, ιδιαιτέρως δε στην περιοχή που αντιμετωπίζει τα μεγαλύτερα προβλήματα. Η τεχνογνωσία και η εμπειρία που αποκτήθηκαν θα αποτελέσουν οδηγούς για την πολιτική που θα αναπτύξει η Δημοτική Αρχή τη νέα τετραετία.

Ο νέος ελεύθερος και φυλασσόμενος χώρος θα συνδυαστεί με τα έργα που προγραμματίζονται στην ευρύτερη περιοχή (πεζοδρομήσεις, ηλεκτροφωτισμός, προσόψεις κτιρίων κ.λπ.) για την εξυγίανση και την αναβάθμιση του κέντρου της πόλης.

Λόγω των ιδιαίτερων μέτρων ασφαλείας και του περιορισμένου χώρου θα είναι αδύνατη η πρόσβαση σε όλους, πλην των δημοσιογράφων, των φωτογράφων και των τεχνικών των μέσων που θα διαπιστευτούν μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου. Η προσέλευσή τους στο σημείο θα γίνει μέσω των οδών Σωκράτους και Βερανζέρου, από 08:00 μέχρι 09:15 και η προθεσμία θα τηρηθεί αυστηρότατα.

Αρμόδιος για τις διαπιστεύσεις είναι ο Αντιδήμαρχος κ. Ελευθέριος Γ. Σκιαδάς (6947-37.66.13) και ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του Δήμου κ. Λάμπρος Πέγκος (6970-30.28.94). Η παρακολούθηση της επιχείρησης θα γίνει από την ταράτσα του κτιρίου που βρίσκεται στην οδό Βερανζέρου 36-40, όπου θα αναμένουν τους εκπροσώπους των μέσων αρμόδιοι υπάλληλοι.