Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

22/10/10

ΟΜΙΛΙΑ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΡΓΥΡΗ ΣΤΗΝ ΠΕΔΙΝΗ

Στην Πεδινή μίλησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Βαγγέλης Αργύρης, όπου περιόδευσε μαζί με τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρίστος Παπαβρανούσης και υποψηφίους περιφερειακούς σύμβουλους της παράταξης «ΗΠΕΙΡΟΣ - ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ».




Ο κ. Αργύρης στην ομιλία του αναφέρθηκε στο μεγάλο εγχείρημα της νέας Αυτοδιοικητικής δομής, που βάζει μια για πάντα τέλος στο αθηνοκεντρικό κράτος, προωθώντας την περιφερειακή ανάπτυξη στην Ήπειρο ως έναν ενιαίο γεωγραφικό χώρο με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, με πλούσιο φυσικό περιβάλλον, με κοινά πολιτιστικά χαρακτηριστικά, με αγροτοδιατροφική παραγωγική διάρθρωση, η οποία γίνεται πλέον σταυροδρόμι ανατολής και δύσης και πύλη εισόδου της Ελλάδας στην Ευρώπη.



Χαρακτηριστικά σημεία της ομιλίας του κ. Αργύρη.



« Υποχρέωσή μας δεν είναι να διαφημίζουμε τα έργα που έχουμε κάνει. Υποχρέωσή μας είναι τα υλοποιούμε. Δίπλα από την Πεδινή περνάει η Εγνατία οδός. Ένα μεγάλο έργο για το οποίο εμείς παλέψαμε από δίιχνη να γίνει με δύο κλάδους. Το πετύχαμε. Πρέπει όμως να συμπληρωθούν οι υποδομές για να γίνει πραγματική αναπτυξιακή Εγνατία. Είναι ντροπή όμως για όλη την Ήπειρο να μην έχει σωστό λειτουργικό και ασφαλές κόμβο. Πού ήταν αυτοί τότε που φτιάχτηκε αυτή η ντροπή δήθεν κόμβος Πεδινής ; Πού ήταν ο κ. Καχριμάνης ; Όλοι θυμόμαστε ότι έδινε γκλίτσα σε υπουργούς για να μας μαλώσουν, επειδή όλοι εμείς παλεύαμε για κόμβο της προκοπής και για Ιόνιο οδός, σύμφωνα με την μελέτη του ΤΕΕ. Τώρα ο κ. Καχριμάνης έχει το θράσος να σας ζητάει την ψήφο σας».



Στο σημείο αυτό ο κ. Αργύρης αναφέρθηκε στην γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, λέγοντας χαρακτηριστικά :

« Κάτω τα χέρια από την ΔΩΔΩΝΗ. Όχι μόνο αυτοί που την λοξοκοιτάνε, αλλά και αυτοί που την καπηλεύονται. Θα το ξαναπώ όσες φορές χρειαστεί. Η ΔΩΔΩΝΗ για τους Ηπειρώτες είναι ότι η ΑΚΡΟΠΟΛΗ για τον Ελληνισμό. Ο κ. Καχριμάνης επιχαίρονταν για το φόρτωμα της ΕΛΒΙΖ στην ΔΩΔΩΝΗ, πράξη που στοίχισε στην ΔΩΔΩΝΗ 13 εκ €. Τι έκαναν όλοι αυτοί που καπηλεύονται σήμερα την ΔΩΔΩΝΗ όταν πέταγαν 13 εκ €, που σήμερα θα μπορούσαν με τα χρήματα αυτά οι παραγωγοί να έπαιρναν αύξηση πάνω από 10 λεπτά. Οι κτηνοτρόφοι και οι παραγωγοί δεν θα βάλουν τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα. Η παράταξή μας ως αιρετή περιφερειακή αρχή δεσμεύεται να μπεί επικεφαλής όλης της προσπάθειας ώστε η ΔΩΔΩΝΗ να περάσει στα χέρια των κτηνοτρόφων και παραγωγών, με στόχο την ενίσχυση του εισοδήματός τους και την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας στην Ήπειρο».



Στη συνέχεια ο κ. Αργύρης αναφέρθηκε στο μοντέλο διακυβέρνησης που θα ακολουθήσει ο ίδιος και η παράταξή του ως αιρετή περιφερειακή αρχή :



«Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες ενός ρουσφετολογικού θεάτρου, με το ρυθμιστικό σχέδιο. Παίζουν με την αγωνία των Γιαννιωτών. Επιλεκτικά αλλού εφάρμοσαν ΣΧΟΑΠ και αλλού δεν εφάρμοσαν. Μαζί με τα ρουσφέτια που κάνουν, μας κατηγορούν για λασπολογία. Στα χέρια μας κ. Καχριμάνη κρατάμε μόνο την σημαία της διαφάνειας την οποία πρώτα εσείς σας νομάρχης πρέπει να υπηρετείτε.

Λασπολογία είναι αυτό που κάνει ο κ. Καχριμάνης όταν λέει καθυστερούμε τα έργα γιατί δεν υπάρχουν μελέτες. Όταν λέει ότι είναι αποτελεσματικός αλλά μόνο για τα προσωπικά του συμφέροντα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο δρόμος στο Βαθύπεδο, όπου ονομάσθηκε «οδός Καχριμάνη». Ένας δρόμος που δεν υπάρχει διότι τον πήραν τα νερά.

Η αποτελεσματικότητα του κ. Καχριμάνη αποδείχθηκε και στον δρόμο Τύριας - Θεσπρωτικού. Έναν δρόμο που τον ακύρωσε ο κ. Πανοζάχος λέγοντας ότι ο δρόμος αυτός είναι άχρηστος, ότι δεν θα κάνει δρόμο στα βουνά και στα λαγκάδια.

Τα προσωπικά μακριά από εμάς. Εμείς καταδικάζουμε το μοντέλο άσκησης εξουσίας προς όφελος των κολλητών και των λίγων. Αυτή είναι η διακυβέρνηση του κ. Καχριμάνη. Είναι ο ίδιος τρόπος διακυβέρνησης που έφερε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. Αυτό το μοντέλο διακυβέρνησης εμείς θα το χτυπήσουμε, με την διαφάνεια, την λογοδοσία και τον σεβασμό του χρήματος του λαού, το οποίο πρέπει να πηγαίνει σε έργα συλλογικού συμφέροντος που προωθούν την ανάπτυξη της Ηπείρου.

Για εμάς η Περιφέρεια δεν θα είναι διάδρομος και στο βάθος η πόρτα του Περιφερειάρχη. Θα είναι η περιφέρεια συνολικό εργαλείο εξυπηρέτησης του πολίτη, όπου οι υπάλληλοι δεν θα είναι στην υπηρεσία του περιφερειάρχη αλλά στην υπηρεσία του πολίτη».



Τέλος ο κ. Αργύρης παρουσίασε διεξοδικά το πρόγραμμα που κατατίθεται ενώπιον του Ηπειρωτικού λαού, και το οποίο αποτελεί τον οδηγό της παράταξης «Ήπειρος τόπος να ζεις» για την αιρετή περιφέρεια Ηπείρου :



« Η Ήπειρος για να μπορέσει να έχει την δική της αυτοδύναμη περιφερειακή ανάπτυξη πρέπει να στηριχθεί και να αναδείξει τα δικά της συγκριτικά πλεονεκτήματα. Η Ήπειρος σταυροδρόμι ανατολής και δύσης πρέπει να παράγει και τα δικά της αγαθά, τα οποία δεν είναι μόνο τρόφιμα αλλά και υπηρεσίες, κοινωνικά αγαθά στην υγεία, στην παιδεία, στον τουρισμό, στην καινοτομία. Όλα αυτά πρέπει να αποκτήσουν διασφαλισμένη ποιότητα, ταυτότητα και διαβατήριο στην Ευρώπη και στον κόσμο. Εμείς σας νέα περιφερειακή αρχή ιδρύουμε Φορέα Πιστοποίησης Ηπειρωτικών προϊόντων ο οποίος πιστοποιεί και δημιουργεί την Ήπειρο της ταυτότητας και ποιότητας.

Η γνώση ρίχνει τα σύνορα και είναι ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά εργαλεία. Το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Ηπείρου τίθονται στην υπηρεσία των στόχων του ηπειρωτικού λαού. Γίνονται συγκριτικά πλεονεκτήματα που υπηρετούν την επιχειρηματική εξωστρέφεια, την βελτίωση της ποιότητας ζωής, την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη».



«Δίνουμε σήμερα μια υπόσχεση. Καταθέτουμε το πρόγραμμά μας, το οποίο είναι Συνολικό Στρατηγικό Σχέδιο ολόπλευρης Ανάπτυξης του Τόπου μας. Κρίνετέ το αυστηρά και με βάση αυτό αξιολογείστε μας. Το ψηφοδέλτιό μας στο οποίο συστρατεύονται άνθρωποι με γνώση, με εμπειρία, με αγώνες, με αποφασιστικότητα, θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους να το κάνουν πράξη. Για να δώσουμε στην Ήπειρο την ευκαιρία που της αξίζει. Για τη Νίκη της Ηπείρου και των ανθρώπων της» κατέληξε ο κ. Αργύρης.