Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

4/11/10

Ν. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ- "ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΩΝ"
Αθήνα, 3-11-2010




Στη δέσμευση ότι θα συνεχίσει την πολιτική οικονομικής ελάφρυνσης των Αθηναίων και δεν θα αυξήσει τα δημοτικά τέλη, προχώρησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων και επικεφαλής του Συνδυασμού «Αθήνα, πόλη της ζωής μας» Νικήτας Κακλαμάνης μιλώντας στην Πλατεία Αγίου Δημητρίου Πανόρμου, στους Αμπελόκηπους (7ο Δ.Δ.).



«Όσες θυσίες κι αν χρειαστεί να κάνει ο Δήμος, ο Νικήτας Κακλαμάνης δεν πρόκειται να επιβαρύνει τους δημότες. Η πολιτική που ξεκινήσαμε, θα συνεχιστεί και την επόμενη τετραετία, διότι γνωρίζουμε ότι οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι δεν έχουν άλλα χρήματα να δώσουν στον κ. Παπακωνσταντίνου και στην τρόικα. Δεν θα γίνω ο φοροεισπράκτορας της κυβέρνησης του κ. Παπανδρέου», τόνισε χαρακτηριστικά.



Ο Νικήτας Κακλαμάνης μίλησε για τα μεγάλα έργα που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο μεγάλο στοίχημα του Δήμου Αθηναίων, τη Διπλή Ανάπλαση. «Θέλω να σας κάνω κατάθεση ψυχής, διότι τολμούν αυτοί που έκαναν τα πάντα να καθυστερήσουν το έργο, να διεκδικούν την ψήφο των Αθηναίων πολιτών και του 3ου Διαμερίσματος και του 7ου Διαμερίσματος. Πέτυχαν να μας καθυστερήσουν, αλλά δεν πέτυχαν να ματαιώσουν τη Διπλή Ανάπλαση. Και θυμίζω Διπλή Ανάπλαση είναι τα 160 στρέμματα πρασίνου στον Ελαιώνα, το γήπεδο της ομάδας, οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού - και μετά τη δημιουργία αυτών των εγκαταστάσεων και το γκρέμισμα του ιστορικού γηπέδου στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας - είναι τα 21 στρέμματα πρασίνου μέσα στον αστικό ιστό του 7ου Διαμερίσματος».













Συνέχισε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Και όμως, υπήρξαν άνθρωποι που προσέφυγαν στα δικαστήρια για να μας καθυστερήσουν. Η νομοθετική ρύθμιση είναι έτοιμη, αλλά το Υπουργείο είπε ότι θα την καταθέσει στη Βουλή στις 16 Νοεμβρίου. Δηλαδή την επ’ αύριο της δεύτερης Κυριακής των εκλογών.

Κάποιοι πολέμησαν τη Διπλή Ανάπλαση, μια κατεξοχήν πράσινη ανάπλαση. Ποιοι την πολέμησαν; Ποιοι έκαναν τις προσφυγές; Αυτοί που καταρχήν έχουν γεμίσει την Αθήνα με τις αφίσες τους. Αυτοί οι οποίοι μιλούν για οικολογία, είναι αυτοί που δεν τήρησαν την συμφωνία που είχαμε κάνει όλοι μας να μην κολληθεί ούτε μία αφίσα».



Όπως τόνισε ο Νικήτας Κακλαμάνης, στο 7ο Δημοτικό Διαμέρισμα, ο Δήμος Αθηναίων έδωσε μάχη και κατάφερε να γίνει το πάρκο του ΚΑΠΑΨ μέρος της πόλης. Διαμορφώθηκαν 25 περίπου στρέμματα χώρων πρασίνου, ενώ ολοκληρώνεται η ανάπλαση της πλατείας του Αγίου Θωμά στο Γουδή με βιοκλιματικά κριτήρια. Μετά τη μεγάλη και επιτυχή προσπάθεια για το πράσινο στα Κουντουριώτικα, συνεχίζεται η διεκδίκηση καταπατημένων εκτάσεων του Δήμου στο «Κτήμα Αμπελοκήπων» και διαμορφώνονται σταδιακά νέοι χώροι πρασίνου, ενώ σε συνεργασία με την Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου και τους κατοίκους σχεδιάζονται προτάσεις για την αξιοποίηση των προσφυγικών της Αλεξάνδρας.



Όπως επεσήμανε, η Δημοτική Αρχή διαμόρφωσε πάρκο αθλητισμού και αναψυχής στους Αμπελόκηπους, σε έκταση του Δήμου πίσω από το γήπεδο της Λ. Αλεξάνδρας, σε συνεργασία με κατοίκους της περιοχής, αναβαθμίζοντας την παιδική χαρά και εμπλουτίζοντας τις αθλητικές εγκαταστάσεις με πίστα skateboard.