Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

4/11/10

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Η «Πρωτοβουλία», σαν νέα δημοτική αρχή, θα επιδιώξει άμεσα τη συνεργασία με τα σωματεία του επαγγελματικού και του ερασιτεχνικού αθλητισμού, όπως και τις αθλητικές ομοσπονδίες, προκειμένου η Θεσσαλονίκη να αναδειχθεί σε διεθνές κέντρο αθλητικών εκδηλώσεων, ενισχύοντας παράλληλα την τουριστική κίνηση στην πόλη και την τοπική οικονομία.



Σε συνάντηση που είχε ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης με αθλητικούς συντάκτες είπε πως σε ότι αφορά τον επαγγελματικό αθλητισμό, υποστηρίζει τις προσπάθειες των α.ε. για βελτιωμένες γηπεδικές και συνοδές εγκαταστάσεις. Επίσης, διαβεβαίωσε ότι η Αλάνα της Τούμπας θα αξιοποιηθεί αθλητικά, με πρόσθετες γηπεδικές εγκαταστάσεις, ενώ θα προωθηθεί και η κατασκευή υπογείου parking.

Σε ό,τι αφορά τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, ο Δήμος θα προάγει τον μαζικό και σχολικό αθλητισμό, με έργα και προγράμματα που θα συνδυάζουν την βελτίωση και επέκταση των υποδομών και την προσέλκυση των νέων στο ευ αγωνίζεσθαι, όπως επίσης των ατόμων της τρίτης ηλικίας στην ήπια εκγύμναση, μέσα και από τις δράσεις των ΚΑΠΗ.

Ένα θέμα το οποίο έχει απασχολήσει την «Πρωτοβουλία» είναι αυτό της βίας στα γήπεδα, αλλά και εκτός αθλητικών χώρων. Θα γίνει προσπάθεια αντιμετώπισής του μεγάλου αυτού προβλήματος, με τη συνεργασία μεταξύ των σωματείων των οργανωμένων φιλάθλων, αλλά και με τη βοήθεια που μπορούν να προσφέρουν οι παλαίμαχοι αθλητές που αποτελούν πρότυπα αθλητικού ήθους και κοινωνικής συμπεριφοράς.

Ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας» επανέλαβε ότι στο πλαίσιο των προσπαθειών ανάπτυξης της ποδηλατοκίνησης, θα προτείνει τη διοργάνωση ποδηλατικού σιρκουϊ (circuit) στη Θεσσαλονίκη, αλλά και αγώνων ποδηλάτων βουνού (mountain bikes) στους γύρω ορεινούς όγκους.

Στη συνάντηση με τους αθλητικογράφους συμμετείχαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Δημαρέλος και Χασδάϊ Καπόν.



Aνάπλαση των Λαχανόκηπων



Τα χρόνια προβλήματα των ιδιοκτητών της περιοχής “Λαχανόκηποι” μετέφεραν στον Γιάννη Μπουτάρη, ο πρόεδρος και τα μέλη του Συνεταιρισμού Λαχανοκαλλιεργητών Θεσσαλονίκης κ.κ. Λεωνίδας Τουντούρης, Κων/νος Πέντζος, Στυλιανός Γρίβας, Φάκα Μαρία και Χάϊδω Ευαγγελίδου.

Η περιοχή, που στο μεγαλύτερο μέρος της ( 900 στρέμματα) είναι εντός των ορίων του Δήμου Θεσσαλονίκης, είναι αφημένη στην εγκατάλειψη, καθώς δεν έχει υπάρξει καμία πρόνοια για τη δημιουργία έργων υποδομής και αντιμετώπισης της αυξημένης περιβαλλοντικής επιβάρυνσης.

Όπως είπε ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας», για την ανάπλαση της περιοχής θα πρέπει είτε να ενταχθούν οι Λαχανόκηποι στο Σχέδιο Πόλης είτε να ενταχθούν σε ένα μεγάλο, υπερτοπικού χαρακτήρα αναπτυξιακό έργο, όπως προέβλεπε μία από τις προτάσεις για τη δημιουργία του εκθεσιακού χωριού της EXPO, σε περίπτωση που η Θεσσαλονίκη αναλάμβανε να διοργανώσει την συγκεκριμένη διεθνή έκθεση.

Ο Γιάννης Μπουτάρης είπε ότι θα πρέπει να απομακρυνθούν από την περιοχή οι εγκαταστάσεις καυσίμων του Στρατού, ενώ ο Δήμος θα διεκδικήσει την έκταση του στρατοπέδου Κακιούση προκειμένου, παράλληλα με την εξυγίανση της παράκτιας ζώνης, να εξωραϊστούν και να αναβαθμιστούν οι Λαχανόκηποι.



Β’ Δημοτικό Διαμέρισμα

Τους υποψήφιους δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους της Β’ δημοτικής κοινότητας παρουσίασε το απόγευμα της Τετάρτης στους κατοίκους του Β’ Διαμερίσματος ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο εκλογικό κέντρο της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη», στην οδό Αγίων Πάντων στην Ξηροκρήνη, και συνδυάστηκε με μια δημιουργική συζήτηση πάνω στα σοβαρά θέματα που απασχολούν το Β’ Δημοτικό Διαμέρισμα .

«Το Β’ Διαμέρισμα ήταν πάντα στα όρια Θεσσαλονίκης και Αμπελοκήπων, με αποτέλεσμα να μην νιώθει ότι ανήκει κάπου. Αυτό πρέπει να αλλάξει και ο Καλλικράτης μας δίνει πλέον αυτή τη δυνατότητα. Σκοπός της «Πρωτοβουλίας» είναι να δώσουμε στη νέα Β’ Δημοτική Κοινότητα την ευκαιρία να αποφασίζει μόνη της για τα έργα που θα γίνουν. Να βάζει η ίδια τις προτεραιότητες, με βάση τις ανάγκες που έχει», τόνισε ο Γιάννης Μπουτάρης. «Πρέπει η περιοχή να γίνει ξανά περήφανη γι' αυτό που είναι και να μην αποτελεί γεωγραφικό συμπλήρωμα του Δήμου Θεσσαλονίκης», συμπλήρωσε.

Ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας» αναφέρθηκε ξεχωριστά στον κάθε υποψήφιο για το κεντρικό δημοτικό συμβούλιο αλλά και για την Β’ δημοτική κοινότητα και στη συνέχεια δέχτηκε ερωτήσεις από κατοίκους. «Να πάψουν να μας θυμούνται όλοι πριν από τις εκλογές», ζήτησαν από τα στελέχη της «Πρωτοβουλίας» οι κάτοικοι και ο Γιάννης Μπουτάρης δεσμεύτηκε ότι θα ασχοληθεί προσωπικά με την περιοχή.



Αύριο Πέμπτη 4/11, στις 8:30 π.μ., ο Γιάννης Μπουτάρης θα δώσει συνέντευξη στην “Πρωινή Ενημέρωση” των Αρβανίτη και Κατσίμη στη ΝΕΤ. Στις 12:30 το μεσημέρι θα επισκεφθεί την θεραπευτική κοινότητα “Ιθάκη”. Στις 6 μ.μ. θα επισκεφθεί την Κυπριακή Εστία και στις 8 μ.μ. θα δώσει συνέντευξη στο πλαίσιο του κεντρικού δελτίου του Mega.