Υπεγράφη,η Υπουργική Απόφαση για νέα έκτακτη χρηματοδότηση προς τους Δήμους, ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να στηριχθούν στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας.Όπως δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας: * Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

20/4/21

Το έργο αφαλάτωσης σε Κάλαμο & Καστό προωθεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με τo Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής


 

Το έργο αφαλάτωσης σε Κάλαμο & Καστό προωθεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με τo Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

 

 

 

Ø  Έργο πνοής η αφαλάτωση για τα μικρά νησιά της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας, το οποίο δρομολογεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

 

Ø  Μνημόνιο συνεργασίας με τον Δήμο Λευκάδας στο πλαίσιο του Film Office της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για την προώθηση των Ιονίων Νήσων ως τόποι έλξης οπτικοακουστικών παραγωγών

 

 

 

Για τα έργα, τα οποία προωθεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, θα ενημερώσει, την Τρίτη 20 Απριλίου 2021, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στη Λευκάδα, τον Δήμαρχο Λευκάδας, Χαράλαμπο Καλό.

 

Η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου θα αναλύσει στον επικεφαλής της Δημοτικής Αρχής θέματα σχετικά με τα έργα που δρομολογεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στη Λευκάδα και θα ζητήσει τη συνεργασία του Δήμου Λευκάδας στην υλοποίησή τους.

 

Μεταξύ των θεμάτων, που θα τεθούν επί τάπητος στη συνάντηση της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων με τον Δήμαρχο Λευκάδας, σε προεξέχουσα θέση θα είναι αυτό του έργου αφαλάτωσης σε Κάλαμο και Καστό.

 

Η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου θα ζητήσει από τον Χαράλαμπο Καλό την στήριξη των προσπαθειών της Περιφερειακής Αρχής, με την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης, τονίζοντάς του τη βούληση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων να στηρίξει έμπρακτα τα μικρά νησιά, όπως είναι ο Κάλαμος και ο Καστός στην Π.Ε. Λευκάδας. Παράλληλα η Περιφερειάρχης θα υπογραμμίσει τη σπουδαιότητα του έργου της αφαλάτωσης για την τοπική κοινωνία σε επίπεδο βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων των δύο νησιών, αλλά και την πρόσθετη αξία που αποκτούν αμφότεροι οι δύο προσδιορισμοί σε τουριστικό επίπεδο.

 

Πρόκειται για ένα έργο πνοής για τον Κάλαμο και τον Καστό, καθώς τα δύο νησιά μαζί αριθμούν από περίπου 300 άτομα (χειμερινή περίοδος) έως και πάνω από 1.150 άτομα (υψηλή περίοδος) ως μόνιμο και εποχικό πληθυσμό, χωρίς να συνυπολογίζεται ο αριθμός των επισκεπτών με τουριστικά σκάφη. Σύμφωνα με την πρόβλεψη του έργου αφαλάτωσης, θα τοποθετηθούν δύο δεξαμενές στον Κάλαμο και μια δεξαμενή στον Καστό.

 

Η Περιφερειάρχης, εξάλλου, θα υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τον Δήμαρχο Λευκάδας, στο πλαίσιο του Film Office (Τοπικό Γραφείο Διευκόλυνσης Οπτικοακουστικών Παραγωγών) της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, για την προώθηση των Ιονίων Νήσων ως τόποι έλξης οπτικοακουστικών παραγωγών.