Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

4/11/10

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ - 03.11.2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ



Θέμα: Συνέντευξη τύπου υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Γιώργου Πασχαλίδη



Δίπλα στο κορυφαίο δίλημμα που αφορά στη χώρα: «σωτηρία ή χρεοκοπία», βάζουμε και το δίλημμα για την Κεντρική Μακεδονία: «ανάπτυξη ή καθυστέρηση», τόνισε ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Γιώργος Πασχαλίδης, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε. Ο κ. Πασχαλίδης επεσήμανε πως «η ανάπτυξη δεν επιτυγχάνεται με ευχολόγια και διαφημιστικούς καταλόγους έργων, αλλά με σοβαρό περιφερειακό σχεδιασμό».

Αναφερόμενος στο θεσμό της νέας αιρετής Περιφέρειας, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε πως δεν είναι ούτε ένας μεγαλύτερος δήμος, ούτε μία ακόμη μεγαλύτερη νομαρχία, ούτε ένα μικρό υπουργείο, αλλά «η ισχυρότερη βαθμίδα τοπικής αυτοδιοίκησης στην χώρα και συνάμα η εγκυρότερη εκπροσώπηση των πολιτών στην Ευρώπη των Περιφερειών». Για να επιτευχθεί αυτό, συμπλήρωσε ο κ. Πασχαλίδης, «χρειάζονται μία σειρά από έργα και πρωτοβουλίες, όπως ένα δίκτυο προαστιακού σιδηρόδρομου, οι συνδυασμένες μεταφορές (Εγνατία Οδός-Λιμάνι-Αεροδρόμιο- Σιδηρόδρομος), ένα διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο, ένα δίκτυο προορισμών τουριστικού ενδιαφέροντος, π.χ. ένα δίκτυο χιονοδρομικών κέντρων, μια οικονομία συνδυασμένου εισοδήματος, αρχαιολογικές διαδρομές στο τρίγωνο Πέλλα- Βεργίνα- Δίον, μαζί με το Άγιο Όρος και δράσεις περιβάλλοντος σε Θερμαϊκό, Κορώνεια, στο Δέλτα του Αξιού κ.ο.κ.».

Ο Γιώργος Πασχαλίδης παρουσίασε τις επτά βασικές προτεραιότητες του προγράμματος του συνδυασμού «Κεντρική Μακεδονία, Μέτωπο Ανάπτυξης» που είναι:

· Η κοινωνικά δίκαιη έξοδος της Περιφέρειας από την κρίση και η στροφή σε ένα άλλο μοντέλο πράσινης ανάπτυξης

· Ο ευρωπαϊκός ρόλος της μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης, με την πολλαπλή Εγνατία ανάπτυξη. Θέλουμε μια διεθνή πόλη με καλύτερη ζωή.

· Η Κεντρική Μακεδονία ως τόπος δωδεκάμηνου τουριστικού προορισμού και η Θεσσαλονίκη ως μία πόλη παγκόσμιου ενδιαφέροντος, ως μία πόλη διεθνών εκθέσεων, με την ταυτότητα μίας βυζαντινής πόλης

· Άμεση σύνδεση της παιδείας, της έρευνας και της καινοτομίας με την παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών σε μία ζώνη καινοτομιών της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Θεσσαλονίκη μητρόπολη της εκπαίδευσης.

· Η προστασία του περιβάλλοντος και η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

· Ισχυρή παρουσία της Κεντρικής Μακεδονίας στην Ευρώπη των Περιφερειών με την ίδρυση γραφείου της Περιφέρειας στις Βρυξέλλες

· Νέο μοντέλο δημοκρατικής διακυβέρνησης με χρηστή διοίκηση, με ενεργό συμμετοχή των πολιτών, διαφάνεια, λογοδοσία και κοινωνικό έλεγχο

Αναφερόμενος στη μεταρρύθμιση του Καλλικράτη, ο κ. Πασχαλίδης δήλωσε ότι «αναβαθμίζει την ελληνική αυτοδιοίκηση και αποκαθιστά το κύρος της στην Ευρώπη των Περιφερειών», ενώ όσον αφορά στη νομιμοποίηση που θα έχει ο Περιφερειάρχης των δύο εκατομμυρίων πολιτών, ο πρώην υπουργός επεσήμανε την αλλαγή στην γεωμετρία της ανάπτυξης που θα επιφέρει στο τρίγωνο Αθήνα- Θεσσαλονίκη- Βρυξέλλες η μεταρρύθμιση αυτή.

Τέλος ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε στη σημασία της ψήφου στις περιφερειακές εκλογές, στέλνοντας το εξής μήνυμα: «Η ψήφος στις 7 Νοεμβρίου είναι ψήφος αυξημένης ευθύνης και δεν είναι ψήφος ’’παίξε - γέλασε’’. Πιστεύουμε στη συσπείρωση των πολιτικών δυνάμεων που συμφωνούν με το ‘’Μέτωπο Ανάπτυξης’’ και θέλουμε τον απεγκλωβισμό δυνάμεων από αντίπαλα ψηφοδέλτια που έχουν κινηθεί προς τα εκεί στο όνομα της χαλαρής ψήφου. Στις 7 Νοεμβρίου σκεφτόμαστε πολιτικά, ψηφίζουμε αναπτυξιακά, ψηφίζουμε ‘’Μέτωπο Ανάπτυξης’’, με τον Μάρκο Μπόλαρη».