Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

2/11/10

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ- ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΜΑΡΚΟΥ ΜΠΟΛΑΡΗ, ΣΤΗΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη, 2 Νοεμβρίου 2010





Θέμα: Περιοδεία υποψήφιου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Μάρκου Μπόλαρη, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής



Περιοδεία στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής πραγματοποίησε σήμερα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Μάρκος Μπόλαρης, ο οποίος -συνοδευόμενος από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη του νομού, Απόστολο Πάνα και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους επισκέφθηκε τα τοπικά καταστήματα και τη λαϊκή αγορά της Κασσάνδρας.

Στις 12 το μεσημέρι ο κ. Μπόλαρης πήρε μέρος στην συνάντηση που είχε ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, καθώς και με εκπροσώπους των τουριστικών πρακτόρων της περιοχής, στο Δημαρχείο Κασσάνδρας.

Στο ερώτημα του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Γρηγόρη Τάσιου, σχετικά με τη μικρή δυνατότητα υποδοχής μεγάλου όγκου επισκεπτών στο αεροδρόμιο Μακεδονία και τις συνέπειες αυτού του γεγονότος στον τουρισμό της Χαλκιδικής, ο κ. Μπόλαρης δήλωσε ότι μέσα στον χρόνο θα υπάρξουν τροποποιήσεις και διαμορφώσεις στους ήδη υπάρχοντες χώρους, με σκοπό να γίνει «Ευρωπαϊκό» το αεροδρόμιο και η αίθουσα υποδοχής να γίνει λειτουργική για τους επιβάτες, οι οποίοι μπορεί να φτάνουν τους 4.000, τη στιγμή που η αίθουσα υποδοχής χωράει μόνο 250 άτομα.

Ο κ. Τάσιος αφού εξήρε το θέμα της κατάργησης της βίζας για τουρίστες προερχόμενους από την Κίνα και τη Ρωσία, αλλά και τη στήριξη που δόθηκε μέσω του προγράμματος You In, τόνισε πόσο ευνοϊκά λειτούργησε για τον εισερχόμενο τουρισμό στην περιοχή. Επίσης, έθεσε δύο κύρια αιτήματα ζωτικής σημασίας όπως τη συμβολή του Υπουργείου Πολιτισμού στην προβολή της Χαλκιδικής και την ανάγκη νέων επενδύσεων στην περιοχή.

Αναφερόμενος στην αναπτυξιακή πορεία της Χαλκιδικής, ο υποψήφιος περιφερειάρχης τόνισε ότι πρέπει να ικανοποιηθεί η ανάγκη να προσαράζουν σκάφη στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, αλλά και στη Χαλκιδική, με την δημιουργία μαρίνων, οι οποίες θα συνεισφέρουν στην οικονομία της περιοχής και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Τέλος, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, χαρακτήρισε αποσπασματική την μέχρι τώρα πολιτική που ασκείται στον τομέα του τουρισμού από τις νομαρχίες και επεσήμανε ότι χρειάζεται περιφερειακός σχεδιασμός για να προωθήσουμε την ποιοτική υπεροχή της κάθε περιοχής και να τις καταστήσουμε πόλους έλξης.