Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

2/11/10

Η «Πρωτοβουλία» θα στηρίξει το «Άσυλο του Παιδιού»

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 Άσυλο του παιδιού
Θεσσαλονίκη, 2 Νοεμβρίου 2010




Η «Πρωτοβουλία» θα στηρίξει

το «Άσυλο του Παιδιού»



Για τα οικονομικά και γραφειοκρατικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το «Άσυλο του παιδιού» ενημερώθηκε το πρωί ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. «Το άσυλο του παιδιού είναι ένα από τα σημαντικότερα Ιδρύματα της πόλης και μπορεί να γίνει το πρότυπο λειτουργίας των παιδικών σταθμών και των ολοήμερων δημοτικών σχολείων του Δήμου. Γι’ αυτό και, ως διοίκηση, θα ετοιμάσουμε μια προγραμματική σύμβαση συνεργασίας, ώστε να μπορούμε να εισφέρουμε και οικονομικά», σημείωσε ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη».



Από την πλευρά του ασύλου, η πρόεδρος του Δ.Σ., Λούλα Δήμου, επεσήμανε πως «βασικό πρόβλημα του φορέα, που βασίζεται στην εθελοντική προσφορά και δράση και έχει μια Ιστορία 90 ετών, είναι η καινούρια άδεια λειτουργίας, που σκαλώνει σε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και δεν έχει ακόμη αποκτηθεί, με αποτέλεσμα να δημιουργεί δυσκολίες στις επιχορηγήσεις και στην εξασφάλιση κονδυλίων». Η κα Δήμου αναφέρθηκε με συγκίνηση στην «προσφορά της αείμνηστης Αθηνάς Μιχαήλ - Μπουτάρη, η οποία για δεκαετίες υπήρξε η «ψυχή» του ασύλου, με χιλιάδες ώρες εθελοντικής εργασίας». «Θυμάμαι ακόμη τα απίστευτα ξενύχτια που κάναμε στην οικογένεια συζητώντας και προσπαθώντας να λύσουμε τα έντονα προβλήματα του ασύλου», απάντησε ο Γιάννης Μπουτάρης. «Όπως καταλαβαίνετε, είμαι συναισθηματικά δεμένος με το ίδρυμα και δεσμεύομαι πως η βοήθειά μου όταν εκλεγώ δήμαρχος θα είναι μεγάλη και ουσιαστική τόσο σε θεσμικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια τα μέλη της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη» και υποψήφιοι σύμβουλοι της παράταξης, Ελένη Χοντολίδου, Χασδάι Καπόν, Χάρης Μέρκος, Μάριος Πετράς, Κωνσταντίνος Ζέρβας και Νίκος Χατζηϊωαννίδης, ανέλυσαν διεξοδικά με τα μέλη του Δ.Σ. του «Ασύλου του παιδιού» όλα τα ανοιχτά ζητήματα και ξεναγήθηκαν στις άψογες εγκαταστάσεις του Ιδρύματος. «Το ότι το ολοήμερο σχολείο βρήκε τόσο μεγάλη απήχηση στους γονείς δείχνει το πόσο χρήσιμο είναι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ασύλου, το οποίο φιλοξενεί παιδιά από τις 6 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα προσφέροντας φαγητό και ύπνο στα παιδιά των εργαζόμενων», τόνισε ο γραμματέας του Δ.Σ. του «Ασύλου», Μάριος Λάζιος.