Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

20/6/13

Τα Χανιά στηρίζουν το άνοιγμα υδατοδρομίου



Συναντήσεις με Δήμο Χανίων, Περιφέρεια Κρήτης και Λιμενικό Ταμείο Νομού Χανίων πραγματοποίησε η εταιρεία Hellenic Seaplanes SA / Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε όπου κατέθεσε την πρόταση της για δημιουργία υδατοδρομίου στην περιοχή του λιμανιού της Σούδας.
Στις συναντήσεις στον Δήμο παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος  κ. Σκουλάκης Μανώλης, ο Ειδικός Σύμβουλος Δημάρχου κ. Ξυγκάκης Γιάννης, στην Περιφέρεια Κρήτης ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Βουλγαράκης, και στο Λιμενικό Ταμείο ο πρόεδρος Μπροκαλάκης Κωνσταντίνος με διευθυντικά στελέχη, από την πλευρά της  εταιρείας Hellenic Seaplanes ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της κ. Νικόλας Χαραλάμπους και ο Τοπικός Εκπρόσωπος της εταιρείας κ. Ιωάννης Φακιδάρης.


Ο Αντιπεριφερειάρχης χαρακτήρισε εξαιρετική την προοπτική δημιουργίας υδατοδρομίου στα Χανιά, σημειώνοντας ότι, «θα στηρίξουμε αυτή τη προσπάθεια, μέσα από το νομικό πλαίσιο που υπάρχει».
Στην συζήτηση  αναφέρθηκε ότι το υδατοδρόμιο σε μια πόλη σαν τα Χανιά θα μπορούσε να λειτουργεί  ως  κόμβος  δίνοντας αυτονομία στην Κρήτη για τις πτήσεις προς Κυκλάδες και Δωδεκάνησα Σημειώνουμε ότι η Hellenic Seaplanes SA / Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε. έχει ως στόχο τα 100 υδατοδρόμια να λειτουργούν την καλοκαιρινή σεζόν του 2014.
Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον λιμένα και στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις.
Το αποτέλεσμα των συναντήσεων ήταν θετικό και για τις δύο πλευρές αφού αναμένεται από την εταιρεία να στείλει συγκεκριμένη πρόταση για αδειοδότηση και εγκατάσταση  υδατοδρομίου εντός των ημερών.