Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

21/6/13

Σύμφωνος ο Δήμος Πειραιά με την δημιουργία του Μητροπολιτικού Υδατοδρομίου στην Περιοχή του ΣΕΦ



  1. Σε συνάντηση που έγινε στο δημαρχείο του Πειραιά με τον Δήμαρχο κ. Βασίλη Μιχαλολίακο, στελέχη του Δήμου και την ηγεσία της εταιρείας Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε. /Hellenic Seaplanes S.A. κατατέθηκε η επίσημη πρόταση της εταιρείας για την δημιουργία του Μητροπολιτικού Υδατοδρομίου στον Δήμο Πειραιά και συγκεκριμένα στην περιοχή του ΣΕΦ.

 
Η περιοχή επιλέχτηκε μετά από εκτενή μελέτη και έρευνα των ειδικών της εταιρείας η οποία χαρακτηρίζεται ιδανική για τους πιο κάτω λογούς:
1.    Εφάπτονται στην περιοχή του ΣΕΦ κεντρικοί οδικοί άξονες για εύκολη πρόσβαση
2.    Σταθμός του Τρένου & Τραμ στην ευρύτερη περιοχή
3.    Οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις του ΣΕΦ (υποστηρικτικοί χώροι, στάθμευση κλπ.)
4.    Η δυνατότητα επέκτασης εγκαταστάσεων
5.    Προστατευμένη περιοχή από κακές καιρικές συνθήκες 
Ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Στέλιος Διαμαντίδης μέσα από την συζήτηση χαρακτήρισαν εξαιρετική την προοπτική δημιουργίας του Μητροπολιτικού Υδατοδρομίου στον Δήμο Πειραιά και δήλωσαν την πρόθεση τους να στηρίξουν την όλη επένδυση.  Στην συνέχεια αναλύθηκε εκτενώς η πρόταση από τους επικεφαλείς των τμημάτων ανάπτυξης της εταιρείας Hellenic Seaplanes S.A. κ. Ευάγγελο Ζαγοράκη & κ. Δημήτρη Μουρίκη  όπου δόθηκαν όλες οι διευκρινήσεις επί των διαδικασιών και της επένδυσης καθώς και όλες οι συνέργειες που μπορούν να αναπτυχθούν με το Λιμάνι και την κρουαζιέρα.   Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Νικόλας Χαραλάμπους δήλωσε ότι πλέον έχει ωριμάσει η Ελληνική αγορά για την ανάπτυξη των υδροπλάνων και η Πολιτεία στηρίζει τέτοιου είδους επενδύσεις.
Ο Αντιπρόεδρος  κ. Μιχάλης Ασσαριώτης είπε ότι ο σκοπός της HELLENIC SEAPLANES S.A. είναι η σύνδεση της κεντρικής Ελλάδας με την νησιωτική πετώντας  από λιμάνι σε λιμάνι και αναπτύσσοντας συνεχώς νέους προορισμούς προσφέροντας μια ασφαλή και γρήγορη λύση δίνοντας τέλος στις πολύωρες, άβολες και αργές μετακινήσεις αλλά ταυτόχρονα και να βοηθήσει την τουριστική ανάπτυξη της χώρας  μας στους δύσκολους αυτούς καιρούς δίνοντας μια νέα πνοή στο τουριστικό προϊόν που προσφέρει με νέες εναλλακτικές μορφές τουρισμού.
Επισημάνθηκαν  επίσης τα οφέλη που θα επιφέρει για τον Δήμο Πειραιά καθώς και η ανάπτυξη που θα δημιουργηθεί για την ευρύτερη περιοχή η δημιουργία του Μητροπολιτικού Υδατοδρομίου στην περιοχή του ΣΕΦ. Συζητήθηκαν ακόμα οικονομικά στοιχεία και οι θέσεις εργασίας που θα ανοιχθούν αλλά και οι εγκαταστάσεις εκμετάλλευσης που μπορούν να αναπτυχθούν (εστίασης, αναμονής, επιχειρηματικού κέντρου, κλπ.).