Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

20/6/13

- Η Καλαμάτα βάζει στα σχέδια της κατασκευή υδατοδρομίου




Σε συνάντηση που έγινε στο δημαρχείο της Καλαμάτας συζητήθηκε η προοπτική ενός υδατοδρομίου στον δήμο και αναλύθηκε εκτενώς η πρόταση που κατατέθηκε από την εταιρεία Hellenic Seaplanes S.A..
Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος  κ. Παναγιώτης Νίκας, τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, Δημοτικούς Συμβούλους   και εκπροσώπους επιχειρηματικών φορέων της Καλαμάτας, από την πλευρά της Hellenic Seaplanes S.A.παρόν ήταν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Νικόλας Χαραλάμπους και ο Αντιπρόεδρος  κ. Μιχάλης Ασσαριώτης .

Ο δήμαρχος χαρακτήρισε εξαιρετική την προοπτική δημιουργίας υδατοδρομίου στην Καλαμάτα, σημειώνοντας ότι, «είμαστε συντεταγμένοι στην υποστήριξη αυτής της προσπάθειας, πάντοτε στο πλαίσιο του νόμου», φυσικά χωρίς προτίμηση σε συγκεκριμένο επιχειρηματικό σχήμα.

Σκοπός της HELLENIC SEAPLANES S.A. είναι η σύνδεση της κεντρικής Ελλάδας με την νησιωτική πετώντας  από λιμάνι σε λιμάνι και αναπτύσσοντας συνεχώς νέους προορισμούς προσφέροντας μια ασφαλή και γρήγορη λύση δίνοντας τέλος στις πολύωρες, άβολες και αργές μετακινήσεις αλλά ταυτόχρονα και να βοηθήσει την τουριστική ανάπτυξη της χώρας  μας στους δύσκολους αυτούς καιρούς δίνοντας μια νέα πνοή στο τουριστικό προϊόν που προσφέρει με νέες εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Επισημάνθηκε επίσης τις συνέργειες ανάπτυξης υδατοδρομίου και αεροπορικών συνδέσεων με υδροπλάνα όσον αφορά στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, με τον αυτοκινητόδρομο και το διεθνές αεροδρόμιο Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος».

Τέλος, με εντολή του δημάρχου, υπηρεσιακά στελέχη συνόδευσαν τους επιχειρηματίες στο λιμάνι και την παραλία της Καλαμάτας, για αυτοψία.