Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

15/2/11

Κώστας Αγοραστός

Η τηλεδιάσκεψη «ενώνει» την Περιφέρεια Θεσσαλίας
Με τη χρήση τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας υπό την προεδρία μου η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας.


Ο Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Δημήτρης Αλεξόπουλος και ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας κ. Αλέξανδρος Αλεξάνδρου έλαβαν μέρος στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα χωρίς να μετακινηθούν από το Βόλο.
«Είναι ομολογουμένως σημαντική ημέρα για την Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία μπορούμε να κάνουμε συσκέψεις πανθεσσαλικής εμβέλειας χωρίς να απαιτείται η μετακίνηση των συμμετεχόντων είτε στην έδρα της Περιφέρειας στη Λάρισα είτε όπου αλλού πραγματοποιούνται οι συσκέψεις», δήλωσα μετά τη συνεδρίαση.
«Με την τηλεδιάσκεψη κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας για μείωση των δαπανών και γενικότερα του λειτουργικού κόστους στην Περιφέρεια, ενώ παράλληλα διασφαλίζουμε την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών αφού οι Αντιπεριφερειάρχες, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι που το επιθυμούν και οι Διευθυντές ή οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας δεν θα χρειάζονται να μετακινούνται για να μετάσχουν σε μια σύσκεψη σε άλλη πόλη.
Ο καθένας αντιλαμβάνεται το μέγεθος της οικονομίας που επιτυγχάνεται από τη μείωση των μετακινήσεων αλλά και τις ανθρωποώρες που εξοικονομούνται.
Βήμα βήμα προχωρούμε προς την επίτευξη του κεντρικού στόχου μας που είναι η οικοδόμηση μιας ανθρωποκεντρικής Περιφέρειας Θεσσαλίας που σέβεται και εξυπηρετεί με ταχύτητα, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα τον πολίτη. Προς την κατεύθυνση αυτή εργαζόμαστε για να οργανώσουμε υποδειγματικά τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας ώστε με το χαμηλότερο δυνατό κόστος να επιτυγχάνουμε το μέγιστο αποτέλεσμα», επισήμανα.
Σημειώνεται ότι ο εξοπλισμός για την τηλεδιάσκεψη υπήρχε, άρα δεν απαιτήθηκε δαπάνη προμήθειάς του.
Συστήματα τηλεδιάσκεψης έχουν τοποθετηθεί σε ειδικούς χώρους στις έδρες και των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων σε Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα και Καρδίτσα, οι οποίες μπορούν να ενώνονται ταυτόχρονα.