Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

10/2/11

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Κ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Π ΨΩΜΙΑΔΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ κκ ΑΝΘΙΜΟ





Τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμο επισκέφθηκε σήμερα, στις 12.30 το μεσημέρι, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συζητήσαμε για θέματα που αφορούν την πόλη μας, συζητήσαμε κοινωνικά θέματα, θέματα εθνικά που απασχολούν την ελληνική κοινωνία και θέματα παρουσίας των μεταναστών. Δεν είμαστε ενάντιοι. Είμαστε υπέρ της παρουσίας αυτών που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία στο πλαίσιο που θέτουν οι νόμοι του κράτους. Από κει και πέρα, συζητήσαμε για το πώς μπορούμε ως Περιφέρεια, από 1η Ιουλίου που αναλαμβάνουμε, να έχουμε μια ακόμη καλύτερη συνεργασία».

Ερωτηθείς σχετικά με το θέμα των μεταναστών, ο κ. Ψωμιάδης απάντησε:

«Η Πολιτεία πρέπει να προλαμβάνει. Με φράχτες δεν λύνονται τα προβλήματα. Η Εκκλησία κάνει το καθήκον της μόνο που κάποιοι το παραβλέπουν και δεν τους συμφέρει να αναφέρονται στην Εκκλησία. Η Εκκλησία προσφέρει κοινωνικό έργο, πρέπει να έχει φωνή, δεν πρέπει να είναι βουβή και χαίρομαι γιατί ακούγεται πολύ δυνατά πανελλαδικά, μέσα κι έξω από την Ελλάδα, η φωνή του Παναγιώτατου».

Από την πλευρά του ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Άνθιμος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τη μέχρι τώρα «δοκιμασμένη» συνεργασία τους επ’ ωφελεία του λαού, της κοινωνίας και της πατρίδας.