Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

15/2/11

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Π. ΨΩΜΙΑΔΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ Δ.ΡΕΠΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΤΑ ΣΤΗ Μ.ΠΑΝΑΓΙΑ

Επιστολή στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δ. Ρέππα έστειλε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης σχετικά με το επικείμενο κλείσιμο του Ταχυδρομικού Καταστήματος των ΕΛΤΑ στη Μ. Παναγία του Δήμου Αριστοτέλη.



Στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Π. Ψωμιάδης μεταφέρει στον Υπουργό την έντονη δυσαρέσκεια 21 φορέων της Δημοτικής Ενότητας Παναγίας του Δήμου Αριστοτέλη για το κλείσιμο του καταστήματος, το οποίο έχει παρουσία 50 χρόνων και εξυπηρετεί 290 συνταξιούχους ΟΓΑ και 260 συνταξιούχους ΙΚΑ με παράλληλη λειτουργία Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου 1.830 καταθετών. Ο κ. Ψωμιάδης επισημαίνει ότι «η εξέλιξη αυτή έρχεται παρά προηγούμενη ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για αναβάθμιση του Ταχυδρομικού Καταστήματος» και ζητά την παρέμβαση του Υπουργού για τη συνέχιση της λειτουργίας του συγκεκριμένου καταστήματος και την ενίσχυσή του, «ώστε να μην αγνοηθεί η βούληση και οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας».

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Π. Ψωμιάδη έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,



Πριν από λίγες μέρες έλαβα ψήφισμα εικοσιενός φορέων της Δημοτικής Ενότητας Παναγίας του Δήμου Αριστοτέλη (επισυνάπτεται), με την οποία εκφράζεται η έντονη δυσαρέσκειά τους για την πρόθεση να κλείσει το Ταχυδρομικό Κατάστημα Μ. Παναγίας και να το μεταφέρει στην Αρναία.

Το κατάστημα Μ. Παναγίας εξυπηρετεί 290 συνταξιούχους ΟΓΑ και 260 συνταξιούχους ΙΚΑ με παράλληλη λειτουργία Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου 1.830 καταθετών. Όπως αντιλαμβάνεστε, σε περίπτωση που κλείσει το συγκεκριμένα Ταχυδρομικό Κατάστημα η ταλαιπωρία των κατοίκων θα είναι πολύ μεγάλη, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες καθώς η περιοχή είναι ορεινή.

Μάλιστα η εξέλιξη αυτή έρχεται παρά προηγούμενη ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για αναβάθμιση του Ταχυδρομικού Καταστήματος, το οποίο σημειωτέον έχει παρουσία στην περιοχή 50 χρόνων!!!

Κατόπιν τούτων, σας ζητώ να παρέμβετε ώστε να μην αγνοηθεί η βούληση και οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, να συνεχίσει τη λειτουργία του το Ταχυδρομικό Κατάστημα Μ. Παναγίας και επιπλέον να ενισχυθεί η λειτουργία του όπως απαιτούν οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.









Με εκτίμηση,

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας





Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης»