Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

3/2/11

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Π. ΨΩΜΙΑΔΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Π. ΨΩΜΙΑΔΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗ

Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη και τους Υφυπουργούς Μιλένα Αποστολάκη και Γιάννη Κουτσούκο υποδέχθηκε σήμερα, στις 2.10 το μεσημέρι, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Ακολούθησε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή των Αντιπεριφερειαρχών Θεσσαλονίκης Απ. Τζιτζικώστα, Κιλκίς Χρ. Γκουντενούδη, Πέλλας Θ. Θεοδωρόδη και Ημαθίας Κ. Καραπαναγιωτίδη, περιφερειακών συμβούλων από τις Σέρρες και τη Χαλκιδική, εκπροσώπων των αγροτών και υπηρεσιακών παραγόντων, όπου παρουσιάστηκαν αναλυτικά ζητήματα και προβλήματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.



Μετά το πέρας της συνάντησης που κράτησε μία ώρα, ο κ. Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τεράστιες οι δυνατότητες της πιο παραγωγικής περιφέρειας της χώρας μας, της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως τεράστια τα πλούτη, αγροτικά - κτηνοτροφικά - θέματα αλιείας, ακόμη και τα κρασιά. Είμαστε πεπεισμένοι ότι παρόλες τις αδυναμίες και τα διαχρονικά προβλήματα με την παρουσία του κ. Σκανδαλίδη θα λυθούν αρκετά από αυτά. Ήδη αποφάσισε ο κ. υπουργός να δημιουργήσουμε ένα Κέντρο Αγροτικής Ανάπτυξης στην Κεντρική Μακεδονία. Στα τέλη Μαρτίου θα έχουμε μια μεγάλη συνάντηση στη Θεσσαλονίκη, όλων των εμπλεκόμενων φορέων στα αγροτικά θέματα. Όπως έχω τονίσει, για μένα προσωπικά, η παρουσία του κ. Σκανδαλίδη στην πολιτική μας ζωή αποτελεί κόσμημα. Απ’ ό,τι πληροφορούμε ξεκινούν οι κινητοποιήσεις των αγροτών. Δίκαια πολλά από τα αιτήματά τους. Θέλω να πιστεύω ότι πριν ξεκινήσουν ορισμένα από αυτά θα προλάβει να τα λύσει ο κ. Υπουργός».



Ο κ. Σκανδαλίδης από την πλευρά του ευχαρίστησε τον κ. Ψωμιάδη για τη συνεργασία, χαρακτήρισε τη συνάντηση «πάρα πολύ χρήσιμη» γιατί «τέθηκαν τα ζητήματα αναλυτικά», που είναι όλα σημαντικά, δόθηκε δε η δέσμευση ότι τις επόμενες ημέρες θα απαντηθούν όλα από το υπουργείο. Το πιο σημαντικό, όπως είπε, είναι να προγραμματιστεί μια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου μέσα στο Μάρτιο όπου θα συζητηθεί η πρόταση για το Καλάθι των Προϊόντων της βόρειας Ελλάδας. Τόνισε δε ότι το Υπουργείο πιστεύει ότι η Κεντρική Μακεδονία και η βόρεια Ελλάδα συνολικά πρέπει να μετεξελιχθεί σε Κέντρο Αγροτικής Ανάπτυξης της χώρας, καθώς είναι το πιο παραγωγικό συγκρότημα της χώρας.