Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

3/2/11

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Π. ΨΩΜΙΑΔΗ

Τον Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη Christian Thimonier δέχθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, στις 10.30 το πρωί, στο γραφείο του στην Περιφέρεια, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που διεξήχθη σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, ο Περιφερειάρχης Π. Ψωμιάδης μίλησε για τις δυσκολίες της μετάβασης στο νέο αυτοδιοικητικό σχήμα του «Καλλικράτη», καθώς και στην ανάγκη ενίσχυσης ευρωπαϊκών συνεργασιών με άλλες Περιφέρειες, ιδιαίτερα στους τομείς του τουρισμού, της επιχειρηματικότητας και του πολιτισμού.

Επίσης, ο κ. Ψωμιάδης έκανε λόγο για την κοινωνική έκρηξη, την ανεργία και τη φτώχεια που δημιουργεί η οικονομική κρίση στην Ελλάδα και εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. «Οι Έλληνες λειτουργούν με το φιλότιμο. Με αστυνομικά και φοροεισπρακτικά μέτρα κανείς δεν μπορεί να λειτουργήσει», τόνισε ο κ. Ψωμιάδης, υπογραμμίζοντας ότι «σήμερα καμία θυσία του ελληνικού λαού δεν πιάνει τόπο, αφού με δανεικά κανείς δεν σώθηκε. Μόνο με την ανάπτυξη».

Από την πλευρά του, ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας Christian Thimonier συνεχάρη τον Περιφερειάρχη και επισήμως για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων στη θέση του αιρετού Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και τον ενημέρωσε για τις δυνατότητες σύναψης επιχειρηματικών και τουριστικών συνεργασιών με γαλλικές περιφέρειες αναλόγου μεγέθους, όπως η Περιφέρεια της Κυανής Ακτής. Επίσης, ο κ. Thimonnier αναφέρθηκε στην επικείμενη έκθεση για τη Μακεδονία στο Μουσείο του Λούβρου, η οποία αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω την εικόνα της Βόρειας Ελλάδας στο εξωτερικό.