Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

11/10/10

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ- ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΑΝΑ ΤΗΣ ΤΟΥΜΠΑΣ

Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ Δ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ(ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΑΝΑΣ ΤΟΥΜΠΑΣ), ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ


«Είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε για την κάθε μέρα,

σε κάθε γειτονιά. Αυτό είναι για μας επιτυχία: να φέρουμε τον Δήμο στη γειτονιά, δίπλα σε κάθε δημότη, να δουλέψουμε για κάθε δημότη, να είμαστε όλοι μια ομάδα με την πόλη, μια ομάδα για την πόλη» τονίζεται στην ομιλία του Κώστα Γκιουλέκα στην προγραμματισμένη για απόψε εκδήλωση του συνδυασμού «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη» στην Τούμπα.

Η εκδήλωση περιελάμβανε την παρουσίαση των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων και των Υποψήφιων Διαμερισματικών Συμβούλων της Δ’ Δημοτικής Κοινότητας.

Στο πρόγραμμα του Συνδυασμού για την Τούμπα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι εξής συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την περιοχή της Τούμπας.



-Δημιουργία δικτύου δρόμων ήπιας κυκλοφορίας για τη διευκόλυνση της καθημερινής κινητικότητας των κατοίκων

-Υπογειοποίηση κάδων απορριμμάτων στην περιοχή της Αλάνας

- Δημιουργία θυλάκων (spots) ευρυζωνικής ασύρματης σύνδεσης στο διαδίκτυο για δωρεάν internet για όλους.

-Μετατροπή ανοικτού κολυμβητηρίου στην Αλάνα της Τούμπας σε κλειστό κτιριακό συγκρότημα με βιοκλιματικά πρότυπα.

-Μεταστέγαση 4ου ΚΑΠΗ Τούμπας.

- «θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο στη διεκδίκηση για την κατασκευή νέων Σχολικών συγκροτημάτων για την αντιμετώπιση του προβλήματος της διπλής βάρδιας και στην Τούμπα.

- ενώ θα διεκδικήσουμε την επέκταση του ΜΕΤΡΟ στην Τούμπα», θα πει ο Κώστας Γκιουλέκας.





Σημεία λοιπής ομιλίας:



Προτείνουμε ένα νέο μοντέλο διοίκησης. Κάνουμε τη διαφορά. Δεν ξεκινήσαμε λέγοντας μεγάλα λόγια για το τι θα κάνουμε ή για όσα δεν έχουν γίνει.

Παρουσιάσαμε πρώτα τον τρόπο. Είναι η πρώτη φορά που υποψήφιος Δήμαρχος καταθέτει συγκεκριμένη και ολοκληρωμένη πρόταση διοίκησης. Παρουσιάζουμε στόχους. Αναλύουμε συγκεκριμένες πολιτικές. Εισάγουμε καινοτομίες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του νέου θεσμικού πλαισίου και της οικονομικής συγκυρίας. Αξιοποιούμε παράλληλα όλες τις δυνατότητες που μας προσφέρουν οι εξελίξεις στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Θεσμοθετούμε την ηλεκτρονική κάρτα δημότη και λειτουργούμε ένα ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης αιτημάτων των πολιτών, που προβλέπει συνεχείς ελέγχους και αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του Δήμου.

Η συμμετοχή των πολιτών και η ενημέρωση τους είναι επίσης πολύ σημαντικές προτεραιότητες μας, για αυτό ο συνεχής διάλογος και η διαφάνεια βρίσκονται πολύ ψηλά στη δική μας ατζέντα.

Σκοπεύουμε να δημοσιοποιούμε όλες τις αποφάσεις και τα οικονομικά στοιχεία στο διαδίκτυο και να συστήσουμε μια διαπαραταξιακή επιτροπή διαφάνειας για τον έλεγχο των οικονομικών και κάθε προμήθειας.

Σήμερα ο Δήμος καλείται να ανταποκριθεί σε νέες απαιτήσεις,

για αυτό δίνουμε έμφαση στην κοινωνική πολιτική και την ασφάλεια των συμπολιτών μας,

με ειδικά μέτρα στήριξης, όπως το πάγωμα των δημοτικών τελών για το 2011. Προωθούμε τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των βρεφονηπιακών παιδικών σταθμών και την πιλοτική λειτουργία ολονύκτιου βρεφονηπιακού σταθμού. Επίσης, είμαστε αποφασισμένοι για την καταπολέμηση του παραεμπορίου. Εδώ θέλω να είμαι απολύτως ξεκάθαρος. Πρέπει να τελειώνουμε με την γάγγραινα του παραεμπορίου.

Δημιουργούμε Γραφείο Στήριξης της Νεανικής Επιχειρηματικότητας και Πρόληψης της Ανεργίας

Θεσμοθετούμε την εκπτωτική κάρτα νέων, για προνομιακές τιμές στην αγορά της πόλης και προνομιακή πρόσβαση σε αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα.

Ενώ παρέχουμε τη δυνατότητα για δωρεάν ασύρματο internet για όλους.