Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

11/10/10

Ομιλία υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, κ. Γιώργου Πασχαλίδη

"Αυτό που σήμερα προέχει, είναι να θεμελιώσουμε και να χτίσουμε στη συνέχεια μια ισχυρή αιρετή περιφέρεια" τόνισε ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, κ. Γιώργος Πασχαλίδης, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης τύπου.



Ο κ.Πασχαλίδης αναφερόμενος στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, επεσήμανε ότι "είναι μια μάχη αυτοδιοίκησης, είναι μάχη και με πολιτικά μηνύματα, είναι μάχη κάλπης κι αυτό σημαίνει πως καλούμε τους πολίτες της δικής μας περιφέρειας να ανταποκριθούν πριν από όλα στο μήνυμα της συμμετοχής, που σημαίνει ότι ο πρώτος κοινός αντίπαλος είναι η αποχή, είναι η άρνηση, είναι η αποξένωση με τα κοινά που δεν οδηγεί πουθενά. Από εκεί και πέρα πιστεύω πως θα έχουμε έναν ήρεμο πολιτικό πολιτισμένο αγώνα με θέσεις και επιχειρήματα που πρωτίστως θα αφορούν στον Καλλικράτη, στην περιφερειακή ανασυγκρότηση".

Ο κ. Πασχαλίδης τόνισε επίσης ότι "αυτό που σήμερα πρέπει να κάνουμε στο βηματισμό του Καλλικράτη είναι να ανασυγκροτήσουμε την ελληνική περιφέρεια. Τα κομμάτια των δήμων, τα οποία προέρχονται από τις πρώην νομαρχίες, να τα ανασυνθέσουμε γύρω από την έννοια της περιφέρειας" και κατέληξε λέγοντας πως "στο παρελθόν έχω εργαστεί σε θέματα ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης και της περιφέρειας και θέλω να πιστεύω ότι 7 χρόνια μετά το 2003 όταν έφυγα από τη Θεσσαλονίκη προς τον Πειραιά, προς το Υπουργείο Ναυτιλίας, ξαναπιάνουμε το νήμα του στρατηγικού σχεδίου, το νήμα της μητρόπολης Θεσσαλονίκης, το νήμα μιας πόλης και μιας περιφέρειας που μπορεί και δικαιούται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και φυσικά στα Βαλκάνια που είναι ο δικός της χώρος".

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο υποψήφιος περιφερειάρχης, κ. Μάρκος Μπόλαρης, αναφέρθηκε στη συμμετοχή του κ. Πασχαλίδη στο ψηφοδέλτιο "Κεντρική Μακεδονία, Μέτωπο Ανάπτυξης", λέγοντας ότι "ο Γιώργος ο Πασχαλίδης έχει ανταποκριθεί σε μία πρόκληση που αφορά στην επιστράτευση για να έχουμε την ισχυρότερη δυνατή πολιτική ομάδα, το ισχυρότερο δυνατό πολιτικό επιτελείο, για να ανταποκριθεί στο μέγεθος της πρόκλησης".