Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

17/3/21

Συνάντηση εργασίας υπό την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων για θέματα Πολιτικής Προστασίας στον λιμένα Κέρκυρας

 


Συνάντηση εργασίας υπό την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων για θέματα Πολιτικής Προστασίας στον λιμένα Κέρκυρας

 

 

 

 

✏ Υπογραμμίστηκε η επιχειρησιακή ετοιμότητα των υπηρεσιών και η άριστη συνεργασία της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, με Πυροσβεστική Υπηρεσία, Λιμενικό Σώμα και Ο.Λ.ΚΕ. και η ανάγκη για πρόληψη και συντονισμό

 

 

 

✏ Στο τραπέζι προτάσεις για την περαιτέρω ενίσχυση της ασφάλειας, τόσο στο λιμάνι της Κέρκυρας, όσο και στα υπόλοιπα λιμάνι των νησιών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

 

 

 

 

 

Τεχνική συνάντηση εργασίας για θέματα Πολιτικής Προστασίας στον λιμένα

Κέρκυρας πραγματοποιήθηκε, μέσω της υπηρεσίας τηλεδιάσκεψης e:Presence.gov.gr, το πρωί της Τρίτης 16 Μαρτίου 2021.

 

Στην εν λόγω τηλέ-συνάντηση εργασίας, υπό την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, μετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Μηλιώτης, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κέρκυρας, Μελίτα Ανδριώτη, ο Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Αντώνης Σουρβίνος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας (Ο.Λ.ΚΕ.), Σπύρος Ζερβόπουλος, ο Υπεύθυνος Ασφαλείας του Ο.Λ.ΚΕ., Αριστείδης Μπατσούλης, ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, αρχιπύραρχος Νίκος Ρουμελιώτης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Κέρκυρας, πύραρχος Νίκος Κολοβός, ο Διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικών Υπηρεσιών, υποπλοίαρχος Αντώνης Μάζης, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Κέρκυρας, αντιπλοίαρχος Ιωάννης Σταθούρος και ο Προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Γιώργος Ναούμ.

 

Η τεχνική συνάντηση εργασίας, την οποία προκάλεσε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, είχε αφενός απολογιστικό χαρακτήρα μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στο λιμάνι της Κέρκυρας με την πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε σε κρουαζιερόπλοιο στο οποίο γίνονταν εργασίες συντήρησης, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής 12 Μαρτίου 2021, αφετέρου είχε ως απώτερο σκοπό της να τεθούν επί τάπητος τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης της ασφάλειας των λιμανιών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και πρόσβασης σ’ αυτά σε περιόδους αιχμής.

 

Στη συνάντηση υπογραμμίστηκε η επιχειρησιακή ετοιμότητα όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών στο περιστατικό αντιμετώπισης μιας έκτακτης κρίσης εντός του λιμένα της Κέρκυρας και χαιρετίστηκε η άριστη συνεργασία της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Λιμενικό Σώμα και την διοίκηση του Ο.Λ.ΚΕ.

 

Αυτό που απασχόλησε όλους όσοι συμμετείχαν στην εν λόγω συνάντηση εργασίας τεχνικού χαρακτήρα, ήταν οι προτάσεις, ώστε να ενισχυθεί σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό η ετοιμότητα αντιμετώπισης ανάλογων κρίσεων στο λιμάνι της Κέρκυρας, στο οποίο ελλιμενίζεται σημαντικός αριθμός κρουαζιερόπλοιων με χιλιάδες επισκέπτες κάθε τουριστική σεζόν και παράλληλα να θωρακιστούν αντίστοιχα το λιμάνι της Λευκίμμης και όλα τα υπόλοιπα λιμάνια στα νησιά της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

 

Συζητήθηκε ακόμα ο καταμερισμός ρόλων των φορέων, όπως και ο συντονισμός μεταξύ τους, αλλά και με το Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας.