Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

17/3/21

Υπογράφηκε από την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων η Σύμβαση για το Γηροκομείο Λευκάδας προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ


Υπογράφηκε από την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων η Σύμβαση για το Γηροκομείο Λευκάδας προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ

 

 


 

✏  Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου: «Έργο με εμβληματική σημασία κοινωνικής πολιτικής»

 

 

 


Υπογράφηκε από την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα - Τσαγκαροπούλου, η Σύμβαση Κατασκευής του ΕΣΠΑ έργου «Αναδιαρρυθμίσεις και αναμορφώσεις κτιρίου Οίκου Πρόνοιας Λευκάδας (Γηροκομείο) & Πτέρυγας Χρονίως Πασχόντων & διαμορφώσεις περιβάλλοντος χώρου στον οίκο πρόνοιας Λευκάδας», συνολικού προϋπολογισμού 2.500.000 €.

 

«Πρόκειται για ένα έργο με εμβληματική σημασία κοινωνικής πολιτικής, καθώς αφορά στη μοναδική κοινωνική δομή στη Λευκάδα, που εξυπηρετεί και περιοχές εκτός του νησιού, αλλά κι ένα έργο ταλαιπωρημένο από τις καθυστερήσεις. Σταθερή μας επιδίωξη ως Περιφερειακή Αρχή είναι να ενισχύσουμε το δίκτυ προστασίας για τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας. Στο πλαίσιο αυτό στεκόμαστε δίπλα στο κοινωνικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδας & Ιθάκης, και προχωράμε στην ανακαίνιση του Γηροκομείου Λευκάδας, ώστε η Λευκάδα να αποκτήσει ένα κτίριο προσαρμοσμένο στις σύγχρονες λειτουργικές απαιτήσεις», ανέφερε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα - Τσαγκαροπούλου.

 

Από τη δική του πλευρά, ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, δήλωσε: «Στην τρίτη ηλικία αξίζει να παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες διαβίωσης. Χαιρόμαστε, που με την υπογραφή της Σύμβασης από την κα Περιφερειάρχη και τις προσπάθειες των υπηρεσιών μας, το έργο παίρνει σάρκα και οστά και συγχρόνως μας κάνει περήφανους για τη συμβολή μας στη δημιουργία αυτής της σοβαρής κοινωνικής δομής στον τόπο μας».

 

Υπενθυμίζεται ότι το έργο αφορά την αναδιαρρύθμιση του παλαιού κτιρίου του 1969, την αναδιαρρύθμιση της νεότερης πτέρυγας και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του συγκροτήματος, με αντικατάσταση δαπέδων, κουφωμάτων και επιχρισμάτων, σκυροδετήσεις, τοιχοποιίες, ψευδοροφές, μονώσεις, ηλεκτρομηχανολογικές και υδραυλικές εργασίες.

 

Το έργο χρηματοδοτείται από τη ΣΑΕΠ 0221 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ιόνια Νησιά 2014-2020» (ΕΣΠΑ), με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).