Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

27/11/20

Επικοινωνία Τ. Θεοδωρικάκου με τους δημάρχους Δράμας, Λάρισας και Θεσσαλονίκης

 

Επικοινωνία Τ. Θεοδωρικάκου με τους δημάρχους Δράμας, Λάρισας και Θεσσαλονίκης

Την αυστηρή εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων κατά του κορονοϊού και τη στήριξη του συστήματος υγείας ζήτησε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος από τους δημάρχους Δράμας, Χριστόδουλο Μαμσάκο και Λάρισας, Απόστολο Κολογιάννη, με αφορμή την έξαρση της πανδημίας στις περιοχές τους.
Σε ξεχωριστές τηλεδιασκέψεις, ο κ. Θεοδωρικάκος ζήτησε, επίσης, από τους δημάρχους να κινητοποιήσουν τις κοινωνικές δομές ώστε να στηριχθούν όλοι, κυρίως οι ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες, και τους διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο Εσωτερικών θα είναι στο πλευρό τους για να καλύψει όποιες επιπλέον ανάγκες προκύψουν.
Σημειώνεται ότι, στο ίδιο πλαίσιο, ο υπουργός Εσωτερικών έχει καθημερινή επικοινωνία με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Τ. Θεοδωρικάκος: Εγρήγορση, ενότητα και πειθαρχία από όλους για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία

Εγρήγορση, ενότητα και πειθαρχία στην τήρηση των υγειονομικών μέτρων ζήτησε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, από τους δημάρχους της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου να αντιμετωπισθεί με επιτυχία η πανδημία.
Στην τοποθέτησή του μέσω τηλεδιάσκεψης, στο προσυνέδριο της ΚΕΔΕ που αφορούσε τις δύο συγκεκριμένες Περιφέρειες, ο κ. Θεοδωρικάκος κάλεσε την Αυτοδιοίκηση να συμβάλλει και πάλι στη μάχη κατά της πανδημίας, όπως επιτυχώς έκανε στην πρώτη φάση της, εφαρμόζοντας το νόμο και υποστηρίζοντας τις υγειονομικές και κοινωνικές δομές των περιοχών τους.
«Η Αυτοδιοίκηση πρέπει, ξανά, να δώσει το θετικό παράδειγμα. Είναι ο χώρος, είναι ο θεσμός, όπου μπορούν να ενωθούν δυνάμεις», τόνισε χαρακτηριστικά και επισήμανε πως «δεν πρέπει να υπάρχει καμία υποτίμηση και κανένας εφησυχασμός, πουθενά σε καμία πλευρά, ούτε στο τελευταίο χωριό ελληνικής γης».
Μόνο αν κινηθούμε με όρους εθνικής νεότητας, πειθαρχίας, αλληλεγγύης και ευθύνης θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία και τις συνέπειές της σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος. Τόνισε δε, πως δεν είναι ώρα για τις «συνήθεις μικροκομματικές αντιπαραθέσεις, για μάχες κομματικών εντυπώσεων και πανηγυρισμών, για άλλου είδους σχεδιασμούς. Είναι ώρα ευθύνης για όλους».
Θύμισε ότι το υπουργείο Εσωτερικών έχει στηρίξει τους δήμους και οικονομικά και θεσμικά, ενώ, ταυτόχρονα, με δίκαιο και διαφανή τρόπο, προωθεί με ταχύτητα έργα στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», του οποίου η δεύτερη φάση εφαρμογής ξεκινά με το νέο έτος.
Παράλληλα, όπως τόνισε, η κυβέρνηση και το υπουργείο Εσωτερικών θεσμοθετούν σημαντικές μεταρρυθμίσεις, όπως αυτή για την ενίσχυση της αξιοκρατίας στις προσλήψεις στο Δημόσιο και την αναβάθμιση του ΑΣΕΠ, γιατί οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη μέρα, καθώς «την επόμενη ημέρα, χρειαζόμαστε ένα κράτος πολύ πιο σύγχρονο, το οποίο να κινηθεί με αξιοκρατία, ευθύνη και αποτελεσματικότητα».