Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

5/4/17

Βράβευση των νικητών του 1ου Διαγωνισμού Λογοτεχνίας

Βράβευση των νικητών του 1ου Διαγωνισμού Λογοτεχνίας


Με την υπόσχεση η εκδήλωση να εξελιχθεί σε σταθερό πολιτιστικό θεσμό στον οποίο θα συμμετέχουν κάθε χρόνο μαθητές του δήμου, αλλά και της ευρύτερης Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε η τελετή της απονομής βραβείων του 1ου Διαγωνισμού Λογοτεχνίας που διοργάνωσε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πανοράματος.
Στο κατάμεστο από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς αμφιθέατρο Σταύρος Κουγιουμτζής» πραγματοποιήθηκε μία όμορφη τελετή στο πλαίσιο του διαγωνισμού λογοτεχνίας που κατά γενική ομολογία ξεπέρασε από την εκκίνησή του, κάθε προσδοκία. Θερμά συγχαρητήρια στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς και καλή πρόοδο σε όλους τους μαθητές των δημοτικών σχολείων αλλά και των γυμνασίων που συμμετείχαν ευχήθηκε στον σύντομο χαιρετισμό του ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας, Σωκράτης Δωρής.
Από τη μεριά της η δημοτική σύμβουλος υπεύθυνη για τη δημοτική βιβλιοθήκη Σοφία Σαουρίδου ανέφερε ότι συμμετείχαν συνολικά περίπου 110 παιδιά του δημοτικού και περίπου 40 του γυμνασίου. Επιπλέον τόνισε ότι η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη «στην αείμνηστη Πανοραμίτισσα συγγραφέα Έφη Νούσκα που με τον αδόκητο θάνατο της έφυγε πρόωρα από τη ζωή, άφησε όμως το πνευματικό της στίγμα στα λογοτεχνικά της έργα και στα βιβλία της, τα οποία εξακολουθούν να διαβάζονται και να γοητεύουν τους αναγνώστες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό».
Σύμφωνα με την απόφαση της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού στην ηλικιακή ομάδα της Ε’ και Στ’ δημοτικού τις πέντε πρώτες διακρίσεις κέρδισαν:
1o βραβείο η Ευγενία Ορφανίδου (1ο δημοτικό Φιλύρου) για το διήγημα «Γιατί υπάρχουν και τέτοιοι φίλοι».
2o βραβείο ο Ζήνων Ψιλοβίκος (4ο δημοτικό Πυλαίας) για το διήγημα «Οι 415 λέξεις».
3o βραβείο η Μελίνα Ιωσηφέλη (2ο δημοτικό Πανοράματος) για το διήγημα «3 φορές μαύρο».
Τιμητική διάκριση η Ειρήνη Μπαϊράμη (1ο δημοτικό Φιλύρου) για το διήγημα «Μιαουροχώρα».
Τιμητική διάκριση η Ελισάβετ Χανού (2ο δημοτικό Πυλαίας) για το διήγημα «Η Ελπίδα και το απέραντο ταξίδι της».
Επαίνους για τη συμμετοχή τους κέρδισαν επίσης κατά σειρά οι μαθητές και μαθήτριες: Αριάδνη Χανού, Μαρία Νταλή, Κωνσταντίνος Καπράγκος, Αγγελική Αβραμίδου, Παναγιώτης Πετρίδης, Ναταλία Θεμελή, Χρυσάνθη Αντωνιάδου, Βασιλική Χριστοφιλοπούλου, Χρυσάνθη Γαβριηλίδου, Μαρία Βεντούρη, Αριάδνη Κουλούσιου, Βαϊα Χλεπατά, Σοφία Γαβριηλίδου, Γεωργία Παπαδοπούλου, Δημήτρης Μηττάκος, Ευαγγελία Φλωροκάπη και Δέσποινα Καρυπίδου.
Αντίστοιχα στην ηλικιακή ομάδα της Β’ και Γ’ Γυμνασίου τις πέντε πρώτες διακρίσεις κέρδισαν:
1o βραβείο η Αντωνία Πατσιοδήμου (3ο Γυμνάσιο Χορτιάτη) για το διήγημα «Αιγαίο Πέλαγος».
2o βραβείο η Γεωργία Παπουλίδου (1ο Γυμνάσιο Ασβεστοχωρίου) για το διήγημα «Όλα όσα έχω».
3o βραβείο η Στέλλα Κωφού (1ο Γυμνάσιο Πυλαίας) για το διήγημα «Μεταθανάτια Ζωή».
Τιμητική διάκριση η Κάτια Γιουβαντσιούδη (1ο Γυμνάσιο Ασβεστοχωρίου) για το διήγημα «Δύο Κόσμοι».
Τιμητική διάκριση η Αλεξάνδρα Τσακίρογλου (1ο Γυμνάσιο Χορτιάτη) για το διήγημα «Δολοφονία Αδελφών».
Επαίνους για τη συμμετοχή τους κέρδισαν επίσης κατά σειρά οι μαθητές και μαθήτριες: Γιώργος Βέτσικας, Ειρήνη Κορωναίου, Αναστασία Στρατόν, Κυριακή Στεφάνου, Χρυσάνθη Δαμιανού-Καμανίκα, Θεοπούλα-Παυλίνα Τσαντεκίδου, Αγγελική Πασχαλούδη, Αναστασία Μποζινούδη και Ελένη Σάκκα.