Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

27/3/19

Θεόδωρος Γαλιατσάτος: Να απεμπλακούν τα λιμάνια, και εν προκειμένω της Κέρκυρας, από την ευθύνη του ΤΑΙΠΕΔ

Θεόδωρος Γαλιατσάτος: Να απεμπλακούν τα λιμάνια, και εν προκειμένω της Κέρκυρας, από την ευθύνη του ΤΑΙΠΕΔ



Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στη νέα εμπλοκή του ΤΑΙΠΕΔ στη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας. Η μέχρι σήμερα δράση του ΤΑΙΠΕΔ τόσο στην υπόθεση της παραχώρησης των 14 αεροδρομίων όσο και στην υπόθεση του Ερημίτη αποτελεί απτό παράδειγμα πρακτικών απέναντι στα λαϊκά συμφέροντα, πρακτικών που καλύπτονται νομικά με την περίφημη ατιμωρησία των μελών του Δ.Σ.


Εν προκειμένω και μέσω της διαδικασίας παραχώρησης των λιμενικών δραστηριοτήτων που παρουσιάζουν οικονομικό ενδιαφέρον, όπως η κρουαζιέρα στην Κέρκυρα, θα προκύψει η μεταφορά στους ιδιώτες σημαντικών δημοσίων πόρων που θα χαθούν από τους οργανισμούς λιμένος και αφετέρου από τις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες.


Πρέπει να απεμπλακούν τα λιμάνια και εν προκειμένω της Κέρκυρας, από την ευθύνη του ΤΑΙΠΕΔ και να αναθεωρηθεί το ισχύον νομικό πλαίσιο (Ν. 4597/2019, ώστε να επιτρέπεται η δυνατότητα ανάληψης της διαχείρισης των λιμανιών από δημόσιους φορείς, είτε από κοινοπραξία αυτών μεταξύ τους”, σχολίασε σχετικά ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.