Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

10/12/18

Ρ Δούρου: Η ανακατασκευή του ιστορικού κτιρίου Μπιζανίου 5, ελάχιστο τίμημα για αυτούς που έπεσαν για την πατρίδα

Ρ Δούρου: Η ανακατασκευή του ιστορικού κτιρίου Μπιζανίου 5, ελάχιστο τίμημα για αυτούς που έπεσαν για την πατρίδα


Με την ανακατασκευή του ιστορικού κτιρίου επί της οδού Μπιζανίου στην Καλλιθέα, συνεχίζει η Περιφέρεια Αττικής τη διαδικτυακή εκστρατεία για τα έργα υποδομής που υλοποιεί.
Με την αλήθεια της εικόνας, τον «καλύτερο μάρτυρα», για την «καθημερινότητα των πολιτών που αλλάζει», μέσω των έργων υποδομής, όπως σημειώνει η Περιφέρεια, συνεχίζεται η ενημέρωση των πολιτών.
Με την ίδια την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου να επισκέπτεται τα σημαντικότερα εξ αυτών όπως το ιστορικό σπίτι -φρούριο στη Μάχη της Καλλιθέας, το οποίο αποκαταστάθηκε μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο και αποτελεί μνημείο τιμής για τους νεαρούς αγωνιστές, θύματα της ναζιστικής θηριωδίας.
Στον περίβολο του ιστορικού κτιρίου δίπλα στην αναθηματική στήλη με τα ονόματα των πεσόντων η περιφερειάρχης συνοδευόμενη από τον αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα Χρήστο Καπάταη και τον δήμαρχο Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβο, επισημαίνει: «Μπιζανίου 5 Καλλιθέα. Ένα ιστορικό σπίτι. Ένα κάστρο μνήμης και αντίστασης κατά του Ναζισμού και του Φασισμού. Για όσο καιρό τούτα τα σπίτια, κάστρα στέκονται όρθια απέναντι στο χρόνο, στη λήθη, στην αναθεώρηση της ιστορίας, τότε εμείς είμαστε σίγουροι για το μέλλον των παιδιών μας. Ελάχιστο τίμημα, φόρος στην προσπάθεια εκείνων που απελευθέρωσαν την πατρίδα ενάντια και σε όσους θέλουν να ξεχάσουν τι έχει συμβεί από την Περιφέρεια, η χρηματοδότηση αυτού του έργου -μνημείου με το ποσόν των 365.000 ευρώ. Και αυτό δεν είναι fake news και συνεχίζουμε» κλείνει επιγραμματικά, η κ. Δούρου.