Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

3/9/18

¨Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς κατηγορίας ¨4¨ στο Νομό Μεσσηνίας.¨

¨Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς κατηγορίας ¨4¨ στο Νομό     Μεσσηνίας.¨

     Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρικών φαινομένων και του ημερήσιου χάρτη πρόληψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδόθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την Τρίτη 04-09-2018 ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός κατηγορίας ¨4¨.
Σας ενημερώνουμε ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων και η παραμονή εκδρομέων στους εθνικούς δρυμούς, δάση και σε ευπαθείς περιοχές, σύμφωνα με την υπ. αρ. πρωτ:176866/958/03-07-2018 (ΑΔΑ: ΨΠΔΠ7Λ1-47Δ) απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.
Συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης ή χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α.
Επίσης υπενθυμίζεται ότι κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Οι παραβάτες διώκονται και τιμωρούνται, σύμφωνα με το άρθρο 458 του Ποινικού Κώδικα.        
                                      Ο Περιφερειάρχης

                                      Πέτρος Τατούλης