Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

30/1/16

Την επέκταση του λιμανιού της Ερείκουσας (Κέρκυρα) ενέταξε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων με προϋπολογισμό 7,3εκ. ευρώ



Την επέκταση του λιμανιού της Ερείκουσας (Κέρκυρα) ενέταξε
ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων με προϋπολογισμό 7,3εκ. ευρώ



Την ένταξη της πράξης «Επέκταση Λιμένος Ερείκουσας Νομού Κέρκυρας»στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020» υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και εντάσσεται στον άξονα προτεραιότητας «Ενίσχυση υποδομών μεταφορών» του Ε.Π. «Ιόνια Νησιά».

Η δημόσια δαπάνη από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ανέρχεται στο ποσό των 7.327.237,15 ευρώ. Το έργο είχε απενταχθεί από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή με ημερομηνία 25/8/2014 και επανεντάσσεται σήμερα προκειμένου να δημιουργηθεί ένα αναβαθμισμένο και πλήρως λειτουργικό λιμάνι μεταφορών.

Συγκεκριμένα το έργο περιλαμβάνει:
  1. «Επέκταση λιμένα Ερείκουσας με κατασκευή προσήνεμου μώλου μήκους 200μ. περίπου, ανακατασκευή υπήνεμου μώλου σε μήκος 66,40μ., κατασκευή κρηπιδοτοίχων μήκους 83μ. και ανακατασκευή υπάρχοντος κρηπιδώματος μήκους 57μ., κατασκευή περιμετρικής συνδετήριας οδού μετά βραχοπαγίδας μεταξύ των δύο μώλων μήκους 293μ., κατασκευή δεξαμενής γλυκού νερού, κατασκευή ζώνης προστασίας από φυσικούς ογκόλιθους απέναντι από την είσοδο του λιμένα, κατασκευή κτιρίου λουτρών, εκσκαφή μισής σχεδόν λιμενολεκάνης, Η/Μ έργα παροχών, ρεύματος στη δεξαμενή και WC αλλά και φωτισμού στη συνδετήρια οδό, όπως επίσης και πυρασφάλεια καθώς και αποξήλωση υπάρχοντος προσήνεμου μώλου μήκους 160μ.
  2. Νέα υδρογράφηση του λιμένα Ερείκουσας και το στίγμα των θέσεων για τη τοποθέτηση της οριστικής φωτοσήμανσης των έργων, που θα εκτελεστεί από την ΥΔΡΟΓΡΑΦΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΝ
  3. Τοποθέτηση της οριστικής φωτοσήμανσης που θα εκτελεστεί από την Υπηρεσία Φάρων ΠΝ
  4. Αρχαιολογικές εργασίες και παρακολούθηση των εκσκαπτικών εργασιών από την Η Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Κέρκυρας.
  5. Αυτοψία αρχαιολογικού ελέγχου από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων.
  6. Εργασίες τηλεπικοινωνιακής σύνδεσης.
  7. Εργασίες σύνδεσης με ΔΕΗ των εγκαταστάσεων και του φωτισμού στη συνδετήρια οδό.
  8. Εργασίες για τη σύνδεση ύδρευσης και αποχέτευσης των εγκαταστάσεων.


Ημερομηνία έναρξης της πράξης ορίζεται η 30/6/2016 και λήξης η 31/12/2018