Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

19/7/18

Προνοιακές παροχές σε χρήμα για άτομα με αναπηρίες, μόνιμους κατοίκους της Περιφ.Ενότητας Θεσ/νικης

Προνοιακές παροχές σε χρήμα για άτομα με αναπηρίες, μόνιμους κατοίκους της Περιφ.Ενότητας Θεσ/νικης

Πιλοτικό πρόγραμμα χορήγησης προνοιακών παροχών σε χρήμα για άτομα με αναπηρίες, που κατοικούν μόνιμα στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, τίθεται σε εφαρμογή από τη Δευτέρα 23 Ιουλίου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του κεντρικού δήμου.
     Όπως διευκρινίζεται, η διαδικασία αφορά άτομα με αναπηρία που υποβάλλουν για πρώτη φορά αίτηση για την ένταξή τους σε προνοιακές παροχές, τα οποία δεν έχουν προχωρήσει ούτε σε πιστοποίηση της αναπηρίας τους από τα αντίστοιχα κέντρα (ΚΕΠΑ), ούτε σε λήψη εισηγητικού φακέλου από γιατρό.
     Για τους διαμένοντες στον Δήμο Θεσσαλονίκης η αίτηση υποβάλλεται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) ώς εξής:
     1. Μέσω των δύο Κέντρων Κοινότητας Ανατολικού και Δυτικού Τομέα του Δήμου Θεσσαλονίκης, από τις 8:00 έως τις 14:00 (το Κέντρο Ανατολικού Τομέα βρίσκεται στην οδό Κλεάνθους 57 και το Δυτικού Τομέα στην οδό Μοναστηρίου 93Β).
     2). Μέσω της Περιφερειακής Υπηρεσίας του ΟΠΕΚΑ Κεντρικής Μακεδονίας στην οδό 26ης Οκτωβρίου 54-56.
     Για τους διαμένοντες σε άλλους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης η αίτηση υποβάλλεται στο Κέντρο Κοινότητας του οικείου δήμου και στην περιφερειακή υπηρεσία του ΟΠΕΚΑ.
     Για όσους αιτούνται ανανέωση ή παράταση ήδη χορηγούμενου προνοιακού επιδόματος, όπως επίσης και για τα άτομα που έχουν εξεταστεί από υγειονομική επιτροπή του ΚΕΠΑ ή διαθέτουν εισηγητικό φάκελο από γιατρό, η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά, μέσω του αρμόδιου τμήματος του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπως ισχύει και σήμερα. Άτομα που δεν μπορούν να προσέλθουν για εξέταση στις υγειονομικές επιτροπές των ΚΕΠΑ και ζητούν εξέταση κατ' οίκον δεν εντάσσονται στη νέα διαδικασία.
     Για περισσότερες πληροφορίες ως προς τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, καθώς και για τα σχετικά εγχειρίδια και τις προϋποθέσεις ένταξης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται εδώ: https://thessaloniki.gr/ylopoiish-pilotikou-programmatos-xorhghshs-pronoiakon-paroxon/.