Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

19/7/18

Επίτιμη διδάκτορας του Πανεπιστημίου Essex αναγορεύθηκε η Ρ. Δούρου

Επίτιμη διδάκτορας του Πανεπιστημίου Essex αναγορεύθηκε η Ρ. Δούρου


Το αποτύπωμα της τρέχουσας κρίσης και το πώς μπορούμε να διαμορφώσουμε το μέλλον με όρους κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, περιέγραψε στο πλαίσιο της τελετής αναγόρευσής της σε επίτιμη διδάκτορα του Πανεπιστημίου Essex, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου
Στο πλαίσιο της ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε, σήμερα το πρωί στο βρετανικό πανεπιστήμιο, η Ρένα Δούρου είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στον εμπλουτισμό των γνωστικών εφοδίων, που της προσέφερε το Πανεπιστήμιο και παράλληλα να περιγράψει το αποτύπωμα της κρίσης που διέρχεται η Ενωμένη Ευρώπη καταθέτοντας σκέψεις για το το είδος των παρεμβάσεων που θα διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις για την προώθηση πολιτικών κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.
«Δεν πρόκειται για προσωπική, αλλά για συλλογική τιμή. Οφείλεται στο πανεπιστήμιο του Essex, που μου προσέφερε τα κατάλληλα εργαλεία για την κατανόηση και την ανάλυση της παρούσας κρίσιμης χρονικής συγκυρίας στην Ευρώπη γενικότερα και στην Ελλάδα ειδικότερα», παρατήρησε η Ρένα Δούρου. Αναφερόμενη στον καθηγητή της Ερνέστο Λακλάου ο οποίος διηύθυνε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα ‘Ιδεολογία και Ανάλυση Λόγου, επισήμανε ότι «η ιδεολογική και εμπεριστατωμένη ανάλυσή του αναφορικά με το κρίσιμο ζήτημα της χειραφέτησης άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο σκέφτομαι και ενεργώ».