Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

21/10/10

Επίσκεψη υποψήφιου περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, κ. Μάρκου Μπόλαρη, στο ΤΕΕ\ΤΚΜ

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ- ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, Κ. ΜΑΡΚΟΥ ΜΠΟΛΑΡΗ, ΣΤΟ ΤΕΕ\ΤΚΜ
Θεσσαλονίκη, 21 Οκτωβρίου 2010

Επίσκεψη υποψήφιου περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, κ. Μάρκου Μπόλαρη, στο ΤΕΕ\ΤΚΜ

Τη συμβολή του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Κεντρικής Μακεδονίας στο θεσμό της αιρετής περιφέρειας, ζήτησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Μάρκος Μπόλαρης, κατά την επίσκεψη του στα γραφεία του ΤΕΕ/ΤΚΜ. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Κεντρική Μακεδονία, Μέτωπο Ανάπτυξης» συνοδευόμενος από την αντιπρόεδρο του επιμελητηρίου και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο, κ. Άννα Μίχου, συναντήθηκε με τη διοικούσα επιτροπή του επιμελητηρίου, όπου συζήτησε με τον πρόεδρο Τάσο Κονακλίδη τις προοπτικές συνεργασίας του ΤΕΕ με την περιφέρεια, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Τεχνικό Επιμελητήριο την παρούσα περίοδο.

«Δεν έχει γίνει αντιληπτό στο μέτρο και στο βαθμό που χρειάζεται πόσο μεγάλη είναι η πρόκληση για την οργάνωση της χώρας στο πλαίσιο της περιφέρειας. Στην ουσία μιλάμε για μια ευρωπαϊκή περιφέρεια. Αυτό το θέτω στο τραπέζι γιατί θα το βρούμε στη συνέχεια πολλές φορές μπροστά μας. Οι όροι που πρέπει να λειτουργήσουμε, είναι οι όροι με τους οποίους λειτουργεί εδώ και δεκαετίες η αιρετή περιφέρεια στην Ευρώπη, η οποία έχει πάρει επάνω της όλα τα θέματα ανάπτυξης», είπε ο κ. Μπόλαρης.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης τόνισε την ανάγκη για ύπαρξη περιφερειακού σχεδιασμού «Η πρόκληση με την αιρετή περιφέρεια είναι ότι πρέπει να γίνει περιφερειακός σχεδιασμός. Βάζουμε το διαβήτη στη Θεσσαλονίκη και κάνουμε τον κύκλο γύρω από τους εφτά νομούς. Αυτός είναι ο σχεδιασμός μας. Και χρησιμοποιώ την εικόνα που καταλαβαίνετε οι μηχανικοί. Προχθές ήμουν στην Έδεσσα και τους είπα ότι μιλώ σε μια από τις πιο όμορφες γειτονιές της Θεσσαλονίκης. Ποια είναι η πρόκληση; Ο προαστιακός. Και αυτό είναι θέμα κουλτούρας. Γιατί αν στήσουμε σωστά τη συγκοινωνία, φυσικά κι ο άλλος θα κατεβεί από την Έδεσσα το πρωί, θα δουλέψει και θα φύγει. Αυτή είναι η λογική, αυτή είναι η διάσταση, αυτό το εργαλείο μας δίνεται».