Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

21/10/10

Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής κ. Βασίλης Κικίλιας συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα με την Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Τίνα Μπιρμπίλη.


Ο κ. Κικίλιας έθεσε στην Υπουργό τα εξής θέματα:

1. Αναθεώρηση - τροποποίηση του Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας (ΡΣΑ-Νόμος 1515/85). Ο κ. Κικίλιας τόνισε την αναγκαιότητα επαναπροσδιορισμού αυτού του τόσο σημαντικού εργαλείου για τη βιώσιμη ανάπτυξη της Περιφέρειας Αττικής, δεδομένου ότι έχουν περάσει 25 χρόνια από τη θεσμοθέτησή του και μέχρι σήμερα υπήρξαν μόνο σημειακές τροποποιήσεις για τις χωροθετήσεις των μεγάλων ολυμπιακών παρεμβάσεων.

2. Μεταφορά της αρμοδιότητας του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος Αθήνας (ΟΡΣΑ) από το ΥΠΕΚΑ στην αιρετή Περιφερειακή αυτοδιοίκηση Αττικής.

3. Ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών του πολεοδομικού σχεδιασμού με τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου και την κατάλληλη χρηματοδότηση, ώστε να αποφεύγονται οι πολυετείς καθυστερήσεις που αποτελούν την γεννεσιουργό αιτία της αυθαίρετης δόμησης.



4. Περισσότερες δράσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών για την ανακύκλωση έτσι ώστε να βελτιστοποιηθεί η απόδοση των συστημάτων εναλλακτικής διαχείρισης. Σε σχέση με τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων ο κ. Κικίλιας εξέφρασε το προβληματισμό του για το χρονοδιάγραμμα της μετεξέλιξης των χωροθετημένων ΟΕΔΑ (Ολοκληρωμένες Εγκαταστάσεις Διαχείρισης Απορριμμάτων) από ΧΥΤΑ όπως κατασκευάζονται σήμερα, σε ΧΥΤΥ συνοδευμένους δηλαδή από τις απαραίτητες τεχνολογικές εγκαταστάσεις επεξεργασίας των απορριμμάτων.