Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

21/10/10

Συνέντευξη τύπου γραμματέα ΝΕ Α’ Θεσσαλονίκης, κ. Χρήστου Παπαστεργίου, για τις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού «Κεντρική Μακεδονία, Μέτωπο Ανάπτυξης»


Στο πλαίσιο της τακτικής επικοινωνίας με τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που ξεκινά ο συνδυασμός «Κεντρική Μακεδονία, Μέτωπο Ανάπτυξης», για μια πιο έντονη ροή πληροφοριών, ο γραμματέας της Ν.Ε. Α’ Θεσσαλονίκης, κ. Χρήστος Παπαστεργίου, παραχώρησε σήμερα συνέντευξη τύπου.

Ο κ. Παπαστεργίου αναφερόμενος στην εκλογική αναμέτρηση της 7ης Νοεμβρίου, κάλεσε όλες τις παρατάξεις της περιφέρειας και των δήμων να συστρατευτούν, προκειμένου να υπάρξει μια συνολική ανατροπή στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία. «Το καθεστώς Ψωμιάδη, Παπαγεωργόπουλου, Γκιουλέκα και ΣΙΑ, που κάνει περίγελο τη Θεσσαλονίκη σε όλη την Ελλάδα, πρέπει να σταματήσει. Πρέπει να καταλάβουμε ότι η εποχή του “Εν τούτω νίκα, ψηφίζουμε Πανίκα”, βγάζει γέλιο, αλλά δε μας χρειάζεται. Η επίκληση από τον κ. Ψωμιάδη και η καπήλευση λαβάρων, θα τελειώσει στις 7 και στις 14 Νοεμβρίου. Ας βρει να ασχοληθεί με άλλα πράγματα από την 1η του Γενάρη».

Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε ότι ο συνδυασμός με επικεφαλής τον Μάρκο Μπόλαρη έχει αναρτήσει το πρόγραμμά του και είναι στη διάθεση του κάθε ενδιαφερομένου από την Κεντρική Μακεδονία να ενημερωθεί για το τι θα κάνουμε από την 1η Ιανουαρίου. Αντίθετα, «ο κ. Ψωμιάδης το μόνο που κάνει είναι να κουνάει (στα τηλεοπτικά παράθυρα) ένα χαρτί ως εξώφυλλο προγράμματος, να μην ανοίγει ποτέ το εξώφυλλο να δούμε τις μέσα σελίδες» είπε ο κ. Παπαστεργίου και συνέχισε λέγοντας πως «Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης κουνάει την επιστολή και την απόφαση της κυρίας Διαμαντοπούλου χωρίς να τολμά να τη διαβάσει, κουνάει χαρτί υποτιθέμενων οικολόγων, ότι δήθεν του δίνουν συγχαρητήρια για την Κορώνεια, χωρίς ποτέ να το διαβάσει, δεν παρουσιάζει καμιά συγκεκριμένη θέση για το τι θα κάνει εάν -παρ’ ελπίδα- εκλεγεί περιφερειάρχης, δεν παρουσιάζει κανένα συγκεκριμένο απολογισμό για τα 8 χρόνια της θητείας του ως νομάρχης Θεσσαλονίκης».

«Οι πολίτες θα εκτιμήσουν το γεγονός, ότι ο κ. Ψωμιάδης έχει αποδείξει ότι δε μπορεί να κάνει τίποτα, παρά μόνο φιέστες και λαϊκισμούς και αποδεικνύει και με την προεκλογική του εκστρατεία ότι δε μπορεί και να προγραμματίσει τίποτα. Το παρελθόν του, δείχνει και το μέλλον του ως πολιτικού και ως φερόμενου επικεφαλής της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας», κατέληξε ο κ. Παπαστεργίου.

Ο γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ στην Α’ Θεσσαλονίκης, αναφερόμενος στη χθεσινή ομιλία του υποψήφιου περιφερειάρχη, κ. Μάρκου Μπόλαρη, έδωσε λεπτομέρειες για τις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού «Κεντρική Μακεδονία, Μέτωπο Ανάπτυξης» στο τομέα της υγείας, εστιάζοντας στη δημιουργία ενός «πάρκου υγείας», αλλά και στην ύπαρξη συγκεκριμένου σχεδίου για την ανάπτυξη του υγειονομικού τουρισμού.

«Σύμφωνα με τεκμηριωμένες μελέτες, μια μονάδα υγειονομικού τουρισμού, δυναμικότητας των 350 κλινών, μπορεί να αποφέρει καθαρά ετήσια κέρδη -μετά από πέντε χρόνια λειτουργίας, που να ξεπερνούν τα 6 εκατομμύρια -μόνο για τις υγειονομικές υπηρεσίες, το χρόνο. Εάν σ’ αυτό υπολογίσουμε τα παράπλευρα κέρδη από την ξενοδοχειακή υποστήριξη (σίτιση, διαμονή, επισκέψεις σε χώρους τουριστικού ή αρχαιολογικού, ή άλλου ενδιαφέροντος), αυτά όλα μπορούν να φτάσουν τα 20 εκατομμύρια ευρώ», είπε ο κ. Παπαστεργίου, ενώ τόνισε πως η κατασκευή και η λειτουργία μονάδας υγειονομικού τουρισμού, μπορεί να γίνει στην περιοχή της Θέρμης, κάνοντας σύμβαση με μια κοινοπραξία επιμελητηρίων, επιχειρηματιών που ασχολούνται με τον τουρισμό και τις μεταφορές, ενώ αυτά όλα τα έργα μπορούν επίσης να ενταχθούν και στο ΕΣΠΑ.

Όσον αφορά στη δημιουργία του «πάρκου υγείας», ο κ. Παπαστεργίου τόνισε «Ο δικός μας σχεδιασμός περιλαμβάνει τη ανέγερση δύο νοσοκομείων: ογκολογικού και παιδιατρικού. Τα νοσοκομεία αυτά θα γίνουν στο χώρο που υπάρχει πίσω από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου και το καινούργιο 424, είναι ένας χώρος 67 στρεμμάτων. Εκεί προβλέπεται και η μεταφορά τμημάτων του πολυτεχνείου που έχουν να κάνουν με την εφαρμοσμένη γνώση και έρευνα σε χώρο του στρατοπέδου Καρατάσσου, στα 120 από τα περίπου 600 στρέμματα του στρατοπέδου κι εκεί μπορεί να εγκατασταθεί η ιατρική σχολή και να γίνει ένα ολοκληρωμένο πάρκο υγείας, που θα έχει επιπλέον εξοικονομήσεις πόρων από την κοινή διαχείριση νοσοκομειακών αποβλήτων, την κοινή διαχείριση εργαστηρίων προμηθειών και όλων όσων είναι κοινά για τα 4 νοσοκομεία που θα λειτουργούν εκεί, ενώ θα υπάρχει εύκολη πρόσβαση γιατί προβλέπεται η εγκατάσταση τερματικού σταθμού του μετρό εκεί».

Ο γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Α’ Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε και στο έργο της νομαρχίας στον τομέα της πρόνοιας, λέγοντας «απέναντι λοιπόν σ’ αυτήν την τεράστια πρόκληση, ο κ. Ψωμιάδης επί 8 χρόνια η μόνη παρέμβαση που έχει κάνει στα θέματα της πρόνοιας για τα οποία είχε αρμοδιότητες, είναι να εκδίδει σωρηδόν κάρτες απορίας, βιβλιάρια απορίας, τα οποία συσσωρεύουν τεράστια χρέη στα νοσοκομεία (ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο ευρώ τα χρέη εξαιτίας αυτών των βιβλιαρίων απορίας) και θα ήταν ενδιαφέρον ο κ. Ψωμιάδης να παρουσιάσει τον αριθμό των βεβαιώσεων απορίας που έχει εκδώσει η νομαρχία και να το δούμε και ανά γεωγραφική ενότητα της Θεσσαλονίκης την κατανομή του και συγκριτικά με τις άλλες νομαρχίες της χώρας, διότι όλα αυτά -όπως καταλαβαίνετε πολύ καλά, χρησιμοποιούνται ως ανταλλακτήριο ψήφων στις εκλογές που γίνονται κι αυτό είναι κάτι που ο κ. Ψωμιάδης πρέπει να δώσει εξηγήσεις: πόσα βιβλιάρια έχει δώσει και με ποιον τρόπο έχει δώσει η νομαρχία αυτά τα 8 χρόνια που έχει την ευθύνη. Τον προκαλούμε να παρουσιάσει επιτέλους το πρόγραμμά του και τον αναλυτικό του απολογισμό με στοιχεία, όχι με λαϊκισμούς και θεατρινισμούς. Σ’ αυτά είναι πρωτοπόρος, δε μπορούμε να τον φτάσουμε και δε θέλουμε να του μοιάσουμε. Ας τα κρατήσει για τον εαυτό του».