Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

13/10/10

Επισκεφθήκαμε τους Ρομά και συζητήσαμε μαζί τους καθώς είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Αττικής μας.

Σήμερα, Τρίτη 12 Οκτωβρίου, ο Κώστας Διάκος, υποψήφιος των Οικολόγων Πράσινων για την περιφέρεια της Αττικής με τον συνδυασμό «Αττική Οικολογική Απάντηση», επισκέφθηκε τους Ρομά στους καταυλισμούς τους. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του δήλωσε:



«Επισκεφθήκαμε τους Ρομά και συζητήσαμε μαζί τους καθώς είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Αττικής μας. Οι Ρομά συνιστούν μια κοινωνική ομάδα με τις δικές τους ιδιαιτερότητες, έχουν τον δικό τους πολιτισμό και έναν δικό τους τρόπο διαβίωσης, που πολλές φορές μπορεί να δημιουργεί τριβές συνύπαρξης με άλλες κοινωνικές ομάδες. Η ανοχή όμως στη διαφορετικότητα είναι βασική προϋπόθεση για την ομαλή συνύπαρξη και την κοινωνική ενσωμάτωση, ώστε να περιοριστούν ακόμα και φαινόμενα παραβατικότητας. Αντίθετα, η γκετοποίηση και ο αποκλεισμός συχνά συμβάλλουν στην αύξηση της εγκληματικότητας. Ένας κόσμος με διαφορές είναι πιο πλούσιος. Σε όλους εμάς μένει να βρούμε τον τρόπο».