Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

13/10/10

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Α. ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ

ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος

Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος




ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Α. ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ



Καίρια, όσο και αυστηρή παρέμβαση έκανε ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Ελπίδα για την Δυτική Ελλάδα», Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, για τα οικολογικά εγκλήματα που συντελούνται στην ευρύτερη περιοχή, όπως η τοξική «βόμβα» του κορεσμένου Χ.Υ.Τ.Α. της Ξερόλακας, η επαπειλούμενη ολοκληρωτική καταστροφή της Λιμνοθάλασσας Κοτυχίου και η διατάραξη της φυσικής ισορροπίας του οικοσυστήματος. Παράλληλα αναφέρθηκε στα μείζονα προβλήματα που έχουν ανακύψει στην εκτροπή του Αχελώου και στο ζήτημα της αξιοποίησης του Αστακού.



Ειδικότερα, ο κ. Χρυσανθακόπουλος σημείωσε για τον Χ.Υ.Τ.Α. που απειλεί να δυναμιτίσει το περιβάλλον και την υγεία των Αχαιών:

«Οι διάφοροι πολιτικοί ξερόλες «ενταφιάστηκαν» όλοι στην Ξερόλακα, κάτω από την τραγική ανευθυνότητα που τους διακρίνει εδώ και πολλά χρόνια, αλλά και από τους καταστροφικούς χειρισμούς τους.

Με σύνθημα το «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού», εμπαίζουν το λαό για εργοστάσια επεξεργασίας απορριμμάτων, τα οποία τα αναμένουμε και καθυστερούν αδικαιολόγητα, εξ αιτίας της έλλειψης σχεδιασμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

Οι υπόλογοι για το σημερινό αδιέξοδο, «κοσμούν» το ψηφοδέλτιο του κ. Κατσιφάρα.»



Για το θέμα της υποχώρησης της αμμολωρίδας, που έχει σαν αποτέλεσμα μάζες θαλάσσιου νερού να εισχωρούν στη Λιμνοθάλασσα Κοτυχίου και να διαταράσσουν ανεπανόρθωτα την φυσική ισορροπία, με δυσμενή αντίκτυπο στο οικοσύστημα και στον ιχθυοπληθυσμό, ο Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος δήλωσε:

«Η προστασία της λιμνοθάλασσας Κοτυχίου και του οικοσυστήματος της περιοχής, δεν υφίσταται! Από τη μία έχουμε τα νταμάρια που κρυφοτρώνε καταστροφικά την περιοχή, φτάνοντας μέχρι τον αρχαιολογικό χώρο του Τείχους Δυμαίων και από την άλλη βασιλεύει η αδιαφορία, η έλλειψη συντονισμού και προγραμματισμού, καθώς και η ατολμία παρέμβασης για την προστασία του χώρου. Όχι μόνο τα έχουν κάνει θάλασσα, αλλά ωθούν την θάλασσα να εισβάλει στο ευαίσθητο αυτό υδροβιότοπο».

Αντίστοιχη αβελτηρία, προχειρότητα και αδιαφορία εκ μέρους των υπευθύνων παρατηρείται και στον Αχελώο ποταμό, σημείωσε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ελπίδα για την Δυτική Ελλάδα», για να προσθέσει:

«Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουμε στην Αιτωλοακαρνανία, όπου επιχειρείται η αξιοποίηση της περιοχής του Αστακού με αντιφατικούς στόχους: Από την μια μεριά ως σταθμός παραγωγής ενέργειας και από την άλλη ως χώρος εναπόθεσης και επεξεργασίας επικίνδυνων αποβλήτων που θέλει να ξεφορτώνεται σε εμάς η Κεντρική Ευρώπη.

Εκφράζουμε επίσης την ανησυχία μας για τα δισεκατομμύρια χρημάτων του Ελληνικού λαού που έχουν δοθεί για την μερική εκτροπή του Αχελώου, η οποία σκοντάφτει στην έλλειψη ισορροπίας ανάμεσα στην λογική της αειφόρου ανάπτυξης και τον παραλογισμό της ληστρικής εκμετάλλευσης του υδάτινου πλούτου της Αιτωλοακαρνανίας.

Εμείς παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή τις εξελίξεις και τις κινήσεις της Κυβέρνησης, ώστε να μην καταστραφεί ή διαταραχτεί το οικοσύστημα και να μην υπάρξουν επιπτώσεις στο περιβάλλον, αλλά ταυτόχρονα θέλουμε να προχωρήσουν τα έργα, ρεαλιστικά και σωστά».