Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

13/9/10

ΣΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ Η κ. ΣΧΟΙΝΑΡΑΚΗ




Σχολεία τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην πόλη του Ηρακλείου επισκέφθηκε και φέτος, πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς, η Νομάρχης Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη - Ηλιάκη. Την κ. Σχοιναράκη στις επισκέψεις της συνόδευαν οι αντινομάρχες κ. Γιώργος Μαρής και κ. Δέσποινα Συγγελάκη - Παναγιωτάκη.

Ιδιαίτερα θερμή ήταν η υποδοχή που επεφύλασσαν η μαθητές στην κ. Σχοιναράκη, η οποία τους ευχήθηκε να είναι πάντα δημιουργικοί και να έχουν καλή πρόοδο. Παράλληλα η Νομάρχης ευχήθηκε στους εκπαιδευτικούς δύναμη και αντοχή, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες του λειτουργήματος τους και στους γονείς να διανύσουν μια χρονιά με λιγότερο άγχος για τα παιδιά τους.

Συγκεκριμένα η κ. Σχοιναράκη παρευρέθηκε στον αγιασμό των 24ο-31ο Δημοτικών Σχολείων 3ου Γυμνασίου, 3ου Ενιαίου Λυκείου και σχολικού συγκροτήματος "Καπετανάκειο" και σε δηλώσεις της ανέφερε: "Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινάει φέτος. Εύχομαι καλή δύναμη στους μαθητές που ανοίγουν τη νέα τους σελίδα με καινούρια οράματα και να είναι η χρονιά αυτή δημιουργικότερη και με λιγότερο άγχος. Στους γονείς εύχομαι αντοχές μέσα στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία, για να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις που υπάρχουν και να μπορέσουν να σταθούν δίπλα στα παιδιά τους. Στους εκπαιδευτικούς εύχομαι καλή δύναμη για να μπορέσουν να ανταποκριθούν και φέτος στο δύσκολο ρόλο που έχουν, διαμορφώνοντας ολοκληρωμένους αυριανούς πολίτες, με ανοιχτό μυαλό, με ανοιχτές καρδιές, για να μπορέσει πραγματικά η χώρα μας μέσα σ' αυτό το δύσκολο τοπίο να γυρίσει μια νέα, δυναμική σελίδα. Μόνο η νέα γενιά με τη δική της σφραγίδα μπορεί να το πετύχει.

Σε ό,τι αφορά τη σχολική στέγη νομίζω ότι φέτος είναι μια καλή χρονιά. Έχουμε παραδώσει αρκετές καινούριες αίθουσες, έχουμε τα λιγότερα δυνατά προβλήματα και αυτό είναι σημαντικό. Ακόμα πιο σημαντικό είναι το ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες αρχίζουμε να θεμελιώνουμε νέα σχολεία, όλα αυτά που έχουν ενταχθεί στο Δ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, όλα αυτά που έχουν χρηματοδοτηθεί από το ειδικό πρόγραμμα που έχει διαμορφώσει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση με δικά της έσοδα. Παράλληλα διαμορφώνουμε τις σχολικές αυλές, τους χώρους δηλαδή που περνούν τα παιδιά αρκετές ώρες της ημέρας τους, ιδιαίτερα στην ύπαιθρο όπου τα παιδιά μπορούν να αθλούνται σε αυτούς τους χώρους και το απόγευμα. Γιατί αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα, να μπορέσουμε να κρατήσουμε τα παιδιά μας στους αθλητικούς χώρους, σε υγιείς δραστηριότητες μακριά από τις αρνητικές προκλήσεις της εποχής".