Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

24/8/10

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ κ. ΣΧΟΙΝΑΡΑΚΗ ΣΤΟ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΕΙΟ ΟΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ 1ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Το ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΕΙΟ σχολικό συγκρότημα επισκέφθηκε η Νομάρχης Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη - Ηλιάκη όπου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης στατικής επάρκειας, συντήρησης και οι νέες ηλεκτρολογικές και μηχανολογικές εγκαταστάσεις που εκτελούσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου στο κτίριο του 1ου Γυμνασίου Ηρακλείου.




Στην επίσκεψή της την κ. Σχοιναράκη συνόδευσε η αντινομάρχης τεχνικών υποδομών κ. Δέσποινα Συγγελάκη - Παναγιωτάκη, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας. Παρόντες ήταν επίσης ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Απόστολος Κλινάκης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου κ. Γιώργος Μανουσάκης, οι Διευθυντές του Γυμνασίου και του Λυκείου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου, καθώς και ο ανάδοχος εργολάβος του έργου.

Σε δηλώσεις της η κ. Σχοιναράκη ανέφερε: «Βρισκόμαστε στο Καπετανάκειο, στο κτίριο του 1ου Γυμνασίου. Η αποκατάσταση του κτιρίου είναι μια δουλειά που έχει ξεκινήσει εδώ και ενάμισι έτος από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου, αφού αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα στατικότητας. Σήμερα είδαμε ένα καινούργιο σχολείο, καθώς οι εργασίες ολοκληρώθηκαν και από τις 13 Σεπτεμβρίου που πραγματοποιείται φέτος ο αγιασμός, τα παιδιά θα μπορούν να μπουν στις νέες αίθουσες και να παρακολουθήσουν την εκπαιδευτική διαδικασία σε καλύτερες συνθήκες.

Παράλληλα, ετοιμάζεται η νέα εργολαβία για τη συντήρηση του κτιρίου του 1ου Λυκείου. Πιστεύω ο εργολάβος να εγκατασταθεί μέχρι τις αρχές Οκτώβρη. Επιπλέον, έχουμε τοποθετήσει προκατασκευασμένες αίθουσες για να στεγαστούν τα παιδιά του Λυκείου όσο διάστημα θα πραγματοποιούνται οι εργασίες αποκατάστασης του κτιρίου. Επειδή ακριβώς πρόκειται για παιδιά Λυκείου, θέλαμε να μη διαταραχτεί το πρόγραμμα της καθημερινότητάς τους, καθώς θα κληθούν στο τέλος του χρόνου να δώσουν τη δική τους μάχη για να πετύχουν σε μια σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Θέλαμε λοιπόν να τους εξασφαλίσουμε τις αίθουσες αυτές που ήδη έχουμε εγκαταστήσει, έτσι ώστε από την αρχή της χρονιάς να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους στον ίδιο χώρο που βρίσκεται το Λύκειο».





Πιο συγκεκριμένα, στα πλαίσια της εργολαβίας «Καθαίρεση και επανακατασκευή οικοδομικών και Η/Μ εργασιών - Αποκατάσταση στατικής επάρκειας στο σχολικό συγκρότημα «Καπετανάκειο» (1ο Ενιαίο λύκειο, 1ο Γυμνάσιο & Εσπερινό Γυμνάσιο Ηρακλείου)» πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω εργασίες:

1. Εργασίες συντήρησης λόγω υγρασιών και παλαιότητας

2. Καθαίρεση των επιχρισμάτων

3. Ενίσχυση της υφιστάμενης λιθοδομής της υποθεμελίωσης και των τοίχων του υπογείου

4. Αύξηση της διατομής των υποστυλωμάτων με μανδύες από εκτοξευόμενο σκυρόδεμα

5. Κατασκευή νέων πεδιλοδοκών και στις δύο πλευρές κάθε τοιχοποιίας, ενισχύοντας τους δοκούς της θεμελίωσης

6. Επέκταση των πέδιλων.

7. Αντικατάσταση κουφωμάτων

8. Νέο δάπεδο στο υπόγειο

9. Νέα επιχρίσματα

10. Χρωματισμοί

11. Αντικατάσταση της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης

12. Αντικατάσταση της εγκατάστασης κεντρικής θέρμανσης κ.τ.λ.

Επίσης, στα πλαίσια της εργολαβίας «Κατασκευή βάσεων από οπλισμένο σκυρόδεμα σε σχολειά του Νομού Ηρακλείου - φάση 2» έχουν κατασκευαστεί βάσεις από οπλισμένο σκυρόδεμα στις οποίες τοποθετηθήκαν 17 αίθουσες διδασκαλίας για την μεταφορά του Πρώτου Λυκείου.