Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

9/7/09

ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ


Χάρης Πασβαντίδης



ΟΜΙΛΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Σκρα 14-16 Ηλιούπολη - Τ.Κ. 163 46 - Τηλ.: 210 9922.301 Fax: 210 9733.813
e-mail: omilosopsa@gmail.com



Είναι γεγονός η ίδρυση του ΟΜΙΛΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ εδώ και τρία χρόνια, αλλά και η ενεργός συμμετοχή του μέσα στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Με πρόεδρο τον Θ.Γεωργάκη, ο οποίος επί 16 χρόνια υπηρέτησε ως Δήμαρχος σε ένα μεγάλο Δήμο του Λεκανοπεδίου Αττικής, δίδει ιδιαίτερη έμφαση στο τρίπτυχο «Πόλη - Πολίτης - Πρόβλημα» και με κύριο στόχο το ρόλο του Ο.Π.Σ.Α ως δημιουργού<< Τράπεζας Στελεχών>> ικανών να υπηρετήσουν την Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού. .




Θ.Γεωργακης Σ.Γεωργούλης



Έτσι σήμερα Μπορούμε να μιλήσουμε για την εδραίωση ενός θεσμού με παρελθόν, παρόν και μέλλον .
Ο τύπος , το ραδιόφωνο, η τηλεόραση, το internet έχουν δώσει το παρόν σε όλες τις ομιλίες-σεμινάρια του ΟΠΣΑ.
Οι Ομιλίες πραγματοποιούνται στην Ηλιούπολη ,στην αίθουσα Διαλέξεων του Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (πρώην ΟΠΕ)Οδός Μαρίνου Αντύπα 86-88 . Η παρακολούθηση των σεμιναρίων είναι ελεύθερη χωρίς καμμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση.
Οι Ομιλίες απευθύνονται σε αιρετούς των ΟΤΑ και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης καθώς και σε πολίτες που επιθυμούν να ασχοληθούν με την (Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση)ή επιθυμούν να έχουν τεκμηριωμένη άποψη για την Αυτοδιοίκηση γενικότερα.


Ο Όμιλος Προετοιμασίας Στελεχών Αυτοδιοίκησης( ΟΠΣΑ) αποφάσισε και πραγματοποίησε ομιλίες και σε άλλους Δήμους, εκτός Αθηνών με στόχο να επιμορφώσει κυρίως νέα άτομα. Είναι η συνέχεια μιας πρωτοποριακής κίνησης που για πρώτη φορά εμφανίζεται στα ελληνικά δεδομένα. Ασφαλώς και θα εξακολουθήσει να δίνει το παρόν, με μια σειρά ομιλιών - συζητήσεων, που προγραμματίζει ο όμιλος για το προσεχές μέλλον τόσο στην μόνιμη έδρα, την Ηλιούπολη , όσο και εκτός έδρας σε όλη την επικράτεια.


Στη διάρκεια των σεμιναρίων ο Όμιλος θα παρουσιάσει θέματα που θα αφορούν την Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Μετά το πέρας των μαθημάτων δίδεται βεβαίωση σπουδών.
Φιλοδοξία του ομίλου είναι να εκδώσει βιβλίο που θα περιέχονται όλες οι ομιλίες και το ερωτηματολόγιο των συμμετεχόντων πολιτών.
Σύμφωνα με το υπάρχων πρόγραμμα η νέα ομιλία θα γίνει στις 21 Σεπτεμβρίου 2009 στην έδρα του Ομίλου.