Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

9/3/21

Β. Κικίλιας: Ενημέρωση τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης Αττικής για τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα

 


Β. Κικίλιας: Ενημέρωση τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης Αττικής για τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα

Η παρούσα επιδημιολογική κατάσταση και η πορεία των εμβολιασμών, ήταν το αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Αττικής Γ Πατούλη για την ενημέρωση των δύο βαθμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια παρουσία και του αντιπρόεδρου του ΙΣΑ Φ. Πατσουράκου.

Στην εισήγηση του ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι η Αττική είναι αντιμέτωπη με μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις, εξαιτίας της βαριάς επιδημιολογικής της εικόνας και ευχαρίστησε την Περιφέρεια και τους δήμους για την ουσιαστική συνδρομή τους, στην εθνική προσπάθεια. Επισημανε ότι έχουν αυξήθει οι ΜΕΘ σε όλη τη χώρα και πως στη δύσκολη μάχη συνδράμουν πλέον και ιδιωτικές μονάδες υγείας. Καταλήγοντας, και αφού σημείωσε ότι διανύουμε το δυσκολότερο αλλά και τελευταίο στάδιο πριν τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, απηύθυνε έκκληση στους δημάρχους να ενισχύσουν την προσπάθεια για πιστή εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων.

Ο περιφερειάρχης, εκπροσωπώντας τους δήμους και την Περιφέρεια δήλωσε τη βούληση όλων να συνδράμουν στη διευκόλυνση των εμβολιασμών, στην ενίσχυση των προληπτικών μέτρων και όπου απαιτείται, για την προστασία των πολιτών, Επίσης ενημέρωσε για την πορεία διενέργειας των rapid tests σε όλη την Αττική, που είναι σε εξέλιξη με πρωτοβουλία της Περιφέρειας. «Στόχος μας είναι να συνδράμουμε την κεντρική διοίκηση στην προσπάθεια επιτάχυνσης των ιχνηλατήσεων και ανακοπής της αλυσίδας μεταδοτικότητας του ιού» τόνισε ο κ. Πατούλης και επισήμανε πως ενόψει του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας, θα ήταν χρήσιμο να εκδοθούν από την αρμόδια γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, κεντρικές οδηγίες για τα μέτρα που θα εφαρμοστούν, σε ό,τι αφορά τους ελεύθερους χώρους και τα πάρκα της Αττικής.

«Κοινός μας στόχος είναι η αποτελεσματικότερη προστασία των πολιτών και η όσο το δυνατόν συντομότερη επιστροφή στην κανονικότητα. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, όλη αυτή τη δύσκολη περίοδο στέκεται δίπλα στους πολίτες με στοχευμένες δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση, υπογράμμισε.

Από την πλευρά τους, οι δήμαρχοι έθεσαν υπ΄όψιν του κ. Κικίλια, ζητήματα που χρήζουν αντιμετώπισης, όπως η ανάγκη προτεραιοποίησης στους εμβολιασμούς σειράς κατηγοριών πολιτών όπως οι εργαζόμενοι στον τομέα Καθαριότητας, σε προγράμματα όπως το Βοήθεια στο Σπίτι, αστέγων, ατόμων με σοβαρά κινητικά προβλήματα, αλλά και ατόμων νεαρής ηλικίας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Επισήμαναν την ανάγκη στελέχωσης των κέντρων υγείας και των δημοτικών πολυιατρείων, αλλά και διευκρινίσεων σχετικά με τη διαδικασία των εμβολιασμών σε πολίτες τρίτων χωρών που δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ. Τέλος, ζήτησαν την εντατικοποίηση των ελέγχων σε πολίτες που μετακινούνται λόγω εργασίας, απ΄όλη την Αττική σε επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές και ζήτησαν ενημέρωση σχετικά με τη διαδικασία των εμβολιασμών στα νησιά που είναι στη διοικητική αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής.

Ο υπουργός τόνισε ότι το υπουργείο εστιάζει στη νησιωτικότητα και σ΄αυτό το πλαίσιο θα υπάρχει συνεννόηση με τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Ανέφερε ότι θα γίνουν σύντομα ανακοινώσεις σχετικά με την προτεραιοποίηση των εμβολιασμών σε κάποιες ομάδες πολιτών και αναγνώρισε το πρόβλημα στελέχωσης των κέντρων υγείας των δήμων, επισημαίνοντας ότι θα εξεταστούν τρόποι στήριξής τους.