Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

23/2/21

Ο δήμος Αθηναίων τοποθετεί εκατοντάδες νέα επιδαπέδια καλάθια απορριμμάτων

 

Εκατοντάδες επιδαπέδια καλαθάκια απορριμμάτων τοποθετεί σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας ο δήμος Αθηναίων, για μια Αθήνα καθαρή. Σύμφωνα μ΄ ανακοίνωση του δήμου, για αρχή, τοποθετούνται 335 επιδαπέδιοι κάδοι απορριμμάτων, χωρητικότητας 100 λίτρων, σε 18 κεντρικούς δρόμους και πλατείες της πόλης.

Συνολικά, ο σχεδιασμός προβλέπει την τοποθέτηση 2000 τέτοιων κάδων σε αντίστοιχα σημεία. Τα νέα καλαθάκια είναι μεταλλικοί, γκρι κάδοι με ενσωματωμένη κλειδαριά για την αποφυγή της κλοπής ή της καταστροφής τους και η κατασκευή τους είναι τέτοια που τους προστατεύει από φθορές, δηλαδή αυξάνει το χρόνο ζωής τους και μειώνει το κόστος για τον Δήμο Αθηναίων που θα έπρεπε ανά τακτά χρονικά διαστήματα να προμηθεύεται καινούργιους. Την ίδια στρατηγική ακολουθεί ο δήμος Αθηναίων και στους υπόλοιπους τομείς που σχετίζονται με την καθημερινότητα, όπως η ανακύκλωση. Οι δρόμοι όπου τοποθετήθηκαν οι νέο επιδαπέδιοι κάδοι απορριμμάτων είναι: Βασ. Σοφίας, Πανεπιστημίου, Αθηνάς, Όθωνος, Αμαλίας, Μητροπόλεως, Σταδίου, Ακαδημίας, Κανάρη, Πατρ. Ιωακείμ, Μαρασλή, Ερμού , Βουκουρεστίου και οι πλατείες Κοτζιά, Μοναστηρακίου, Συντάγματος, Κολωνακίου και Παλαιάς Βουλής .

« Αυτά τα μικρά κομμάτια της ζωής στην πόλη, είναι στην ουσία ο πολιτισμός της καθημερινότητάς της. Είναι αυτά που συνήθως δεν μας απασχολούν αλλά παίζουν σημαντικό ρόλο για να διατηρείται η Αθήνα καθαρή και αξιοπρεπής. Και για να γίνει αυτό, δεν χρειάζονται πολλά. Θέλει στοχευμένες παρεμβάσεις για τα μικρά, αυτά που βλέπει και ζει ο Αθηναίος και ο επισκέπτης», τονίζει ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης .