Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

1/2/21

Πλημμυρικά φαινόμενα στους Δήμους του Έβρου - Νεκρός πυροσβέστης

 


Πλημμυρικά φαινόμενα στους Δήμους του Έβρου - Νεκρός πυροσβέστης

Σε ποτάμια έχουν μετατραπεί πολλοί δρόμοι οικισμών του Δήμου Αλεξανδρούπολης, από τις συνεχιζόμενες έντονες καταιγίδες που σημειώνονται στην περιοχή. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Δημοτική Αρχή, εντός του γυμνασίου της Άνθειας και εκτός κινδύνου παραμένουν μαθητές και εκπαιδευτικοί, καθώς λόγω του μεγάλου όγκου νερού στους δρόμους του οικισμού και τη συνεχιζόμενη βροχόπτωση δεν κρίνεται ασφαλής η μετακίνησή τους.

Μ. Βαρβιτσιώτης: Συλλυπητήρια στο Πυροσβεστικό Σώμα και την οικογένεια του ήρωα πυροσβέστη

Εντός των σχολικών κτιρίων λυκείων της Αλεξανδρούπολης, παραμένουν και μαθητές οι οποίοι διαμένουν σε οικισμούς του Δήμου (Μαΐστρος, Αρίστεινο και τη Δημοτική Ενότητα Φερών), έως ότου κριθεί ασφαλής η κυκλοφορία των οχημάτων. Στην περιοχή των Λουτρών έχει ανεβεί επικίνδυνα η στάθμη των υδάτων, ενώ εξαιτίας της αύξησης των νερών στο ρέμα στην περιοχή Δωρικού προς Νίψα, τα οποία έχουν καλύψει το οδόστρωμα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία. Αύξηση των υδάτων παρατηρείται και στο χείμαρρο Μάνθειας στη Δ.Ε. Φερών, όπου ο Δήμος Αλεξανδρούπολης έχει προχωρήσει, με δημοτικά και ιδιωτικά μηχανήματα, στην κατασκευή αναχώματος, στο ύψος της σιδηροδρομικής γραμμής του Πόρου, προκειμένου να αποφευχθεί η είσοδος των υδάτων προς τον οικισμό.

Διαβάστε επίσης: Αλεξανδρούπολη: Νεκρός πυροσβέστης που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στον Απαλό

Η σημερινή φονική καταιγίδα, από την οποία έχασε τη ζωή του ένας πυροσβέστης στον οικισμό του Απαλού, έχει προκαλέσει εκ νέου σημαντικά προβλήματα στο Δήμο Σουφλίου, ο οποίος ακόμα μετράει τις πληγές που του άφησαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν τον προηγούμενο μήνα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος, από την συνεχιζόμενη έντονη βροχόπτωση «υπάρχουν καταστροφές σε επιχειρήσεις και κατοικίες, κυρίως στην περιοχή του Σουφλίου, όπου για μία ακόμη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα οι κάτοικοι προσπαθούν να διασώσουν την περιουσία τους».

Στον Δήμο Διδυμοτείχου, διαχειρίσιμη μέχρι στιγμής, αξιολογείται η κατάσταση από τον δήμαρχο Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου, όπου σημειώνεται «ισχυρή βροχόπτωση κατά μικρά χρονικά διαστήματα και πλημμυρικά φαινόμενα μόνο σε γειτονιές του Διδυμοτείχου και σε κάποια ρέματα του Δήμου, ενώ η στάθμη των υδάτων στον Ερυθροπόταμο παραμένει εντός των φυσιολογικών ορίων».

Σε επιφυλακή, για το ενδεχόμενο εμφάνισης πλημμυρικών φαινομένων, βρίσκεται ο Δήμος Ορεστιάδας, σύμφωνα με το δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη, καθώς λόγω της τήξης των πάγων στη γείτονα Βουλγαρία από τις βροχοπτώσεις, ανεβαίνει σταδιακά η στάθμη του νερού των ποταμών Άρδα και Έβρου.

Σημειώνεται ότι λόγω της έντονης βροχόπτωσης και των πλημμυρικών φαινομένων έχει διακοπεί η κυκλοφορία, στην Εθνική Οδό Αρδανίου-Ορμενίου, από τον οικισμό της Θυμαριάς έως τον οικισμό του Προβατώνα, στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης-Σ.Σ. Κήπων, από τον οικισμό του Απαλού έως τον οικισμό της Άνθειας, από τη Δ.Ε. Φερών έως τον οικισμό του Αρδανίου και στην Επαρχιακή Οδό