Υπεγράφη, σήμερα, η Υπουργική Απόφαση για νέα έκτακτη χρηματοδότηση προς τους Δήμους, ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να στηριχθούν στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας.Όπως δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας: * Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

19/2/21

Αφιέρωμα στα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης από τον Δήμο Ιλίου

 


Αφιέρωμα στα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης από τον Δήμο Ιλίου

Τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 τιμά ο Δήμος Ιλίου παρουσιάζοντας ανά μήνα τα ιστορικά γεγονότα του πρώτου έτους της επανάστασης στην ιστοσελίδα του Δήμου www.ilion.gr, τα οποία διαδραμάτισαν σπουδαίο ρόλο στην εδραίωση και εξέλιξη της επανάστασης στον ελληνικό χώρο, αλλά και στην καταξίωσή της στην Ευρώπη.

Την επιμέλεια της παρουσίασης έχει ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, καθηγητής Φιλολογίας Φώτης Μαρκόπουλος.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:

«Οι θυσίες και τα κατορθώματα των αγωνιστών του 1821, που οι μορφές τους πήραν σχεδόν μυθικές διαστάσεις στη συνείδηση του λαού, δημιούργησαν μια νέα ελληνική παράδοση, η οποία επηρέασε τις νεώτερες γενιές των Ελλήνων. Χρέος δικό μας είναι να διατηρούμε άσβεστη τη μνήμη τους αλλά και την ιστορία μας ως πολύτιμη παρακαταθήκη στη σκέψη και την πράξη μας. Να διαφυλάττουμε την εθνική ανεξαρτησία μας από κάθε ξένη επιβολή και να θυμόμαστε πώς όταν οι λαοί παίρνουν στα χέρια τους την υπόθεση της ζωής τους, μπορούν να τα καταφέρουν».