Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

12/8/20

Α. Τζιτζικώστας: «Η αναπόφευκτη ακύρωση της ΔΕΘ θα δημιουργήσει τεράστια οικονομικά προβλήματα στη Θεσσαλονίκη – Να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης για την περιοχή»

 

Α. Τζιτζικώστας: «Η αναπόφευκτη ακύρωση της ΔΕΘ θα δημιουργήσει τεράστια οικονομικά προβλήματα στη Θεσσαλονίκη – Να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης για την περιοχή»

«Η υγεία των συμπολιτών μας έρχεται πριν και πάνω από όλα. Δεν μπορώ να μην εκφράσω την ανησυχία μου διότι η αναπόφευκτη ακύρωση της φετινής διοργάνωσης της ΔΕΘ θα δημιουργήσει τεράστια οικονομικά προβλήματα στην περιοχή μας».
Αυτό δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στο ραδιόφωνο των «Παραπολιτικών 90,1», επισημαίνοντας την ανάγκη να στηριχθούν οι πληγείσες επιχειρήσεις, ο φορέας της Helexpo – ΔΕΘ και η περιοχή.
«Δεν νομίζω ότι μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Η φετινή διοργάνωση έπρεπε να ακυρωθεί. Τα επιδημιολογικά δεδομένα το υπαγόρευσαν», τόνισε ο Περιφερειάρχης στην εκπομπή «Καλοκαιρινά ραντεβού» και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Παπαδόπουλο.
Μάλιστα, ο κ. Τζιτζικώστας εξέφρασε την ανησυχία του για τις οικονομικές επιπτώσεις στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία από την επιδείνωση των δεδομένων στην εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού.
«Είμαστε πολύ ανήσυχοι διότι δημιουργούνται από την ακύρωση της ΔΕΘ και τη λήψη επιπλέον μέτρων προστασίας από την πανδημία τεράστια οικονομικά προβλήματα στην περιοχή μας. Ήδη λόγω της οικονομικής κρίσης η κατάσταση ήταν εξαιρετικά βεβαρημένη όχι μόνο για τον εκθεσιακό φορέα αλλά και για τα καταστήματα, τα ξενοδοχεία, τις επιχειρήσεις που θα υποστούν πολύ μεγάλη ζημιά ιδιαίτερα μετά την ακύρωση της ΔΕΘ. Αυτό που ζητάμε από την κυβέρνηση τώρα είναι μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων αυτών. Εμείς ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ήδη, όπως και όλο το προηγούμενο διάστημα, θα συνεχίσουμε να αξιοποιήσουμε ευρωπαϊκούς πόρους για να στηρίξουμε τις πληγείσες επιχειρήσεις. Οφείλουν όλοι όμως να γνωρίζουν ότι σε κάθε περίπτωση μπαίνουμε σε μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδο οικονομικά. Σε μια δύσκολη χρονιά, η οποία συνδυασμένη με την υγειονομική κρίση μπορεί να δημιουργήσει -και θα δημιουργήσει πολύ φοβάμαι- τεράστια προβλήματα στη ζωή μας», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.
Ο Περιφερειάρχης ερωτηθείς για τις αποζημιώσεις όσων επιχειρήσεων έχουν κάνει ήδη έξοδα για την προετοιμασία τους εν όψει ΔΕΘ, υπογράμμισε ότι «όλα αυτά φαντάζομαι η κυβέρνηση θα φροντίσει να τα διευθετήσει, όπως έχει κάνει μέχρι στιγμής για τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί. Εμείς ως Περιφέρεια, σε συνεργασία με τον εκθεσιακό φορέα αλλά και με όλους τους φορείς της περιοχής, θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας και θα διεκδικήσουμε τη στήριξη των επιχειρήσεων και του εκθεσιακού φορέα που έχει πληγεί από αυτή την απόφαση. Ταυτόχρονα θα προσπαθήσουμε με προτάσεις μας να συμβάλουμε στην προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση για να βγούμε από αυτό το αδιέξοδο».
Για το ενδεχόμενο μετάθεσης της 85ης ΔΕΘ στο τέλος Νοεμβρίου ο κ. Τζιτζικώστας σημείωσε: «Έχουμε μπροστά μας αρκετούς προβληματικούς μήνες σε σχέση με τον κορονοϊό και την υγειονομική κρίση της πανδημίας και οποιαδήποτε πρόβλεψη θα ήταν παρακινδυνευμένη. Νομίζω ότι η φετινή χρονιά θα κυλήσει με τον τρόπο αυτό δηλαδή με την ανάγκη το κράτος, οι πολίτες, όλοι μας να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι ο κορονοϊός είναι εδώ, δεν αστειεύεται, και ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστεί αυτή η πανδημία είναι με την αυστηρή και καθολική τήρηση των μέτρων προστασίας. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος».