Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

24/10/15

Ορκωμοσία του Κώστα Αλεξίου

Ορκωμοσία του Κώστα Αλεξίου

Ορκίστηκε χτες ο νέος δημοτικός σύμβουλος της Ανοιχτής Πόλης, Κώστας Αλεξίου. Ο Κώστας Αλεξίου, όπως και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι της Ανοιχτής Πόλης κατά την προηγούμενη τελετή ορκωμοσίας, υποστηρίζοντας τον σαφή διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας, δεν ορκίστηκε με θρησκευτικό αλλά με πολιτικό όρκο.
Η πράξη αυτή δεν συνιστά δήλωση θρησκευτικής πεποίθησης ή μη, αλλά εκδήλωση της αντίληψής μας για την ανάγκη διαχωρισμού της κοσμικής δημοκρατικής λειτουργίας της Πολιτείας από την πνευματική θρησκευτική λειτουργία της εκκλησίας.

Γεννήθηκε στην Ελάτεια της Φθιώτιδος το 1961. Είναι κάτοικος Αθήνας  από  το 1975. Είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αθήνας με ειδικότητα Καλαθοσφαίριση και Μάστερ στη Θεωρία της Προπόνησης. Έχει επίσης πτυχίο του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και Μάστερ στη Νεότερη Ιστορία. Υπήρξε πρόεδρος των Γυμναστών Αθλητικών Σχολείων, εκπρόσωπος επί σειρά ετών της «Ανοιχτής Πόλης» στο ΔΣ του πρώην ΟΝΑ  του Δήμου Αθηναίων.

Ο Κώστας Αλεξίου, κατέλαβε τη θέση του Ντίνου Καρύδη, ο οποίος για λόγους ανωτέρας βίας και επαγγελματικού φόρτου αδυνατούσε να συνεχίσει. Ο Ντίνος Καρύδης το διάστημα που παρέμεινε δημοτικός σύμβουλος κατάφερε να μεταφέρει τα καθημερινά προβλήματα των δημοτών στο δημοτικό συμβούλιο.