Μετά τις επιτυχίες που έχει σημειώσει το Πρακτορείο μας, από το 1980, και από το 2000 στο internet, συνεχίζουμε σταθερά, με νέα ρεκόρ δημοσιεύσεων και αναπαραγωγή των ρεπορτάζ μας στα ΜΜΕ στην Ελλάδα και στον κόσμο. www.vouli.net * Ανάρτηση των δελτίων τύπου σε 24ωρη βάση, καθώς και φωτογραφιών για την προβολή στα Μ.Μ.Ε.

25/9/19

Οι Ορίζοντες Ηπείρου πρώτη αυτοδιοικητική παράταξη με καταστατικό στην Ελλάδα - Εγκρίθηκε από το Πρωτοδικείο Ιωαννίνων

Οι Ορίζοντες Ηπείρου πρώτη αυτοδιοικητική παράταξη με καταστατικό στην Ελλάδα - Εγκρίθηκε από το Πρωτοδικείο Ιωαννίνων

Ολοκληρώθηκε στο Πρωτοδικείο Ιωαννίνων η διαδικασία έγκρισης του καταστατικού των Οριζόντων Ηπείρου που αποτελούν πλέον την πρώτη αυτοδιοικητική παράταξη σε όλη την Ελλάδα που κατοχυρώνει και επισήμως χαρακτηριστικά πλήρους δημοκρατικής λειτουργίας, με δηλωμένους σκοπούς και στόχο την εκλογή οργάνων.
Με βάση το καταστατικό από την 1η Οκτωβρίου του 2019 θα αρχίσει η εγγραφή μελών και οι διαδικασίες που προβλέπονται έτσι ώστε τον Ιούνιο του 2020 να διεξαχθεί το πρώτο συνέδριό μας για την εκλογή των οργάνων διοίκησης.
Πρόκειται για μια απόδειξη στην πράξη ότι οι Ορίζοντες Ηπείρου ήρθαν για να αλλάξουν το τοπίο στην αυτοδιοίκηση. Και ότι δεν αποτελούν απλώς ένα ευκαιριακό εκλογικό συνασπισμό αλλά θέλουν να μετεξελιχθούν σε μια παράταξη με ρίζες στην κοινωνία.
Δίνουμε τη δυνατότητα σε όλους του Ηπειρώτες, παντού στη Γη να πυκνώσουν τις τάξεις μας και να συμμετέχουν ισότιμα στη διαμόρφωση της στρατηγικής μας.
Ο εκλεγμένος επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Σπύρος Ριζόπουλος με αφορμή την ολοκλήρωση των διαδικασιών δήλωσε σε δημοσιογράφους:
«Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος και περήφανος που οι Ορίζοντες Ηπείρου προχωρούν στη μετεξέλιξή τους και θα είναι και με βάση το νέο καταστατικό μας η πρώτη πραγματικά ανεξάρτητη αυτοδιοικητική παράταξη της χώρας.
Με ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες θέλουμε να αποδείξουμε ότι με αυτό το συλλογικό μοντέλο λειτουργίας μπορεί να διαμορφωθεί μια νέα πραγματικότητα η οποία θα αποτελέσει το πρότυπο για όλη τη χώρα.
Παρατάξεις με αρχές και δηλωμένους διαχρονικούς στόχους που έχουν ρίζες στην κοινωνία και καθοδηγούνται από τις ανάγκες της και όχι παρατάξεις ευκαιριακές που συγκροτούνται για να καλυφθούν οι ανάγκες του επικεφαλής τους.
Καλούμε όλους τους Ηπειρώτες, στην Ήπειρο, στην Ελλάδα αλλά και τη διασπορά να πυκνώσουν τις τάξεις μας και να εκδηλώσουν έτσι και έμπρακτα το εξαιρετικά αυξημένο ενδιαφέρον τους για την πορεία των Οριζόντων και την παρουσία τους στα κοινά της Ηπείρου.»


Τέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με πρόσωπα των Οριζόντων Ηπείρου ο κ. Ριζόπουλος είπε ότι για τη θέση του αντιπροέδρου προτείνεται ο Σπύρος Υφαντής, πρώτος επιλαχών περιφερειακός σύμβουλος στην Π.Ε. Ιωαννίνων.
Και διευκρίνισε ότι ο Θόδωρος Δασούλας, εκ των ιδρυτικών μελών της παράταξης, για προσωπικούς λόγους δεν θα κατέχει τη θέση αυτή.
Για τη συμμετοχή του κ. Σάκη Βλέτσα στην μετεξέλιξη της παράταξης δήλωσε ότι «ενημερώθηκε εγκαίρως ότι δεν θα μετέχει στον μελλοντικό μας σχεδιασμό».